مرمت کامل بازار کبودراهنگ در پیچ وتاب تأمین اعتبار
انتشار: خرداد 30، 1402
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

مرمت کامل بازار کبودراهنگ در پیچ وتاب تأمین اعتبار

بازار قدیمی کبودراهنگ یکی از آثار شاخص این شهرستان است که در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی با مساحت ۱۷۰۰ متر تأسیس شده و حدود ۷۰ واحد تجاری دارد. این بازار در گذشته نه تنها محلی برای انجام معاملات اقتصادی بلکه مکانی برای صلح و آشتی و پیمان ها بوده و در زندگی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و دینی مردم منطقه نقش مؤثری داشته است.\xa0

حالا پس از اینکه چندین سال است بازار قدیمی کبودراهنگ با اعتبارات اندک مرمت می شود و هنوز هم به اتمام نرسیده است و البته شهرداری و اداره اوقاف هم پای کار نیامده اند، وضعیت جدید مرمت بازار را از رئیس میراث فرهنگی شهرستان جویا شدیم.\xa0

غلامی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود با اعتبار امسال حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بازار مرمت شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه تعدادی از مغازه های بازار اوقافی هستند مشارکت این دستگاه در مرمت ضرورت دارد.\xa0

فروردین سال ۱۴۰۰ رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کبودراهنگ درباره وضعیت مرمت بازار به خبرنگار ایسنا گفت: مرمت بازار قدیمی شهر کبودراهنگ از اسفندماه سال گذشته آغاز شده و با اعتبار فعلی تنها پنج درصد بازار مرمت خواهد شد.

شهریورماه ۱۴۰۱ هم غلامی به خبرنگار ایسنا گفت: مرحله سوم مرمت بازار تاریخی کبودراهنگ به حدود یک میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و تلاش می کنیم در این مرحله، عملیات مرمت به اتمام برسد.

مهدی غلامی بیان کرد: مرمت کامل بازار سنتی کبودراهنگ ۱.۵ میلیارد اعتبار نیاز دارد و در حال حاضر قسمت های اضطراری بازار در دست مرمت است، اگر امسال اعتباری به این مجموعه تخصیص یابد ادامه کار را انجام می دهیم.\xa0

وی همچنین خاطرنشان کرد: شهرداری و اداره اوقاف شهرستان کبودراهنگ باید در عملیات مرمت بازار همکاری کنند تا این مجموعه هر چه زودتر به چرخه گردشگری شهرستان اضافه و باعث جذب گردشگر شود.

از طرفی عمر بازارهای قدیمی به اهمیت آنها افزوده و یادگارهایی که این مجموعه های تاریخی در دل خود پنهان کرده اند، ضرورت حفظ و نگهداری آنها را دو چندان کرده است به طوریکه بناهای واقع در بازارها مانند سراها و کاروانسراها به عنوان بناهای واجد ارزش می توانند نقش بسزایی در رونق گردشگری یک منطقه داشته باشند و در رونق اقتصادی تأثیرگذار باشند.

انتهای پیام\xa0



منبع

محسن معصوم علیزاده ادامه داد: این بازار در دو مرحله با مرمت ۲۱۰ میلیون تومان آغاز شده و برای ادامه مرمت نیز یک میلیاد و ۳۸۰ میلیون تومان در کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوب شده است.

غلامی با اشاره به اینکه تاکنون موضوع مرمت بازار را چندین بار از اداره اوقاف و شهرداری کبودراهنگ پیگیری کرده ایم اما پای کار نیامده اند، گفت: کمیته برنامه ریزی شهرستان حدود یک میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان به مرمت بازار در سال جاری اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: شهرداری و اداره اوقاف شهرستان کبودراهنگ نیز در زمینه مرمت قول مساعدت داده اند و به علت اوقافی بودن تعدادی از مغازه های بازار انتظار داریم با میراث فرهنگی همکاری کنند.

آبان همان سال ، فرماندار کبودراهنگ با اشاره به وقفی بودن بیشتر مغازه های بازار قدیمی این شهرستان، از اداره اوقاف و امور خیریه خواست تا در زمینه مرمت و بازسازی بازار قدیمی کبودراهنگ مساعدت کند.

مسلم غلامی اضافه کرد: در مرکز شهر هیچ مکان گردشگری وجود ندارد به همین علت لازم است تا با مرمت و بازسازی مکان های قدیمی و ایجاد موزه مردم شناسی مکان های گردشگری برای بازدید مسافران و گردشگران ایجاد شود.


دی ماه سال گذشته مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز ضمن بازدید از بازار کبودراهنگ ، بر ضرورت توسعه شهر کبودراهنگ از لحاظ حفاظت میراث فرهنگی و گردشگری بر پیش بینی اعتبار از اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای ادامه مرمت بازار خبر داد.

ایسنا/همدان از قدیم الایام بازارها قلب تپنده شهر بوده و همیشه در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نقش انکارناپذیری داشته اند. طی چند دهه اخیر و همراه با اهمیت صنعت گردشگری و دغدغه حفظ میراث فرهنگی، بازار نیز در کنار ایفای نقش خود به یکی از جذابیت های سفر تبدیل شده و بازار شهرهای مختلف دیدنی های بسیاری برای گردشگران دارد.

به گزارش ایسنا، بازار قدیمی شهر کبودراهنگ به مساحت تقریبی ۱۷۰۰ متر بوده که حدود ۷۰ واحد تجاری دارد و بیشتر این واحدها شخصی و ۱۸ واحد آن در مالکیت اداره اوقاف است . این مجموعه ۲۰ مرداد سال ۹۹ در فهرست آثار ملی به عنوان آثار واجد ارزش به ثبت رسید و پس از آن پیگیری های لازم برای ترمیم و بازسازی آن در دستور کار قرار گرفت اما به علت اعتبارات اندک و البته عدم مشارکت اداره اوقات تاکنون به طور کامل مرمت نشده است.

وی با بیان اینکه بازار قدیمی مساحت زیادی دارد و برای مرمت مشارکت شهرداری و اداره اوقاف شهرستان را می طلبد، تصریح کرد: میراث فرهنگی به تنهایی از پس مرمت بازار برنمی آید و این دستگاه ها باید در کنار ما باشند.