۹ نشان مرغوبیت بین المللی برای آثار صنایع‌دستی البرز

انتهای پیام



منبع

رحیم خاکی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه صنایع‌دستی به عنوان یکی از معرف‌های هویت و اصالت یک سرزمین ارتباط مستقیمی با گردشگری دارد، اظهار کرد: آموزش صنایع دستی به افراد یکی از راهکارهای موثر برای توسعه مهارت‌آموزی و اشتغال و ضامن حفظ هنرهای اصیل سنتی است.

وی  اظهار کرد: برای تحقق این هدف در استان از مربیان کارآزموده برای آموزش رشته‌های مختلف صنایع‌دستی استفاده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز با اشاره به اینکه هنرمندان صنایع دستی در البرز از هنرمندان فعال و توانمند کشور هستند، گفت: بر اساس آمار ارائه شده از معاونت صنایع دستی این اداره کل در طی سال‌های تأسیس اداره کل میراث‌فرهنگی در البرز بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ پروانه تولید انفرادی، کارگاهی و کارت شناسایی صادر و تمدید شده که این نشان از پویایی فعالان این حوزه دارد.

وی با اشاره به وضعیت آموزش هنرمندان صنایع دستی ادامه داد: از زمان تشکیل استان، بیش از ۱۳ هزار و ۶۰۰ نفر در رشته‌های مختلف تحت نظر مربیان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی البرز آموزش دیده‌اند که در رشته‌های مختلفی از جمله صنایع‌دستی چوبی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، سفال و سرامیک، پته‌دوزی، تولیدات چرمی دست‌دوز، قلمزنی، زیورآلات‌سنتی و… انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز بیان کرد: از لحاظ تعداد رشته‌های صنایع‌دستی فعال در البرز می‌توان گفت بر اساس آمار ثبت شده در معاونت‌ صنایع‌دستی این اداره کل ۸۳ رشته از ۲۹۵ رشته مصوب صنایع‌دستی کشور در البرز فعال هستند که نسبت به سال‌های گذشته رشد داشته است. رشته‌های چادرشب‌بافی، حوله‌بافی، تفرشی‌دوزی، نازک‌کاری، تولیدات نمدی دست‌دوز، فیروزه کوبی، دوات‌گری سنتی، چاروق‌دوزی، سوزن‌دوزی بلوچ و آینه‌کاری هنرهایی هستند که به تازگی در بین رشته‌های صنایع‌دستی البرز ثبت شده و دارای هنرمندان فعال است.

وی گفت: با توجه به کیفیت آثار بسیاری از هنرمندان البرز صادرات انواع صنایع‌دستی به کشورهای مختلف از جمله فرانسه، استرالیا، آلمان، کانادا، مالزی، امارات، ترکیه، گرجستان، ارمنستان، لبنان، سوئد، انگلیس، آمریکا، عمان، بحرین و… انجام شده است. 

وی با تاکید بر حمایت این اداره کل از هنرمندان گفت: معرفی هنرمندان دارای پروانه فعالیت در زمینه صنایع‌دستی برای دریافت تسهیلات کم‌بهره از بانک در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ و مشاغل خانگی و همچنین ایجاد زمینه شرکت در نمایشگاه‌ها، معرفی برای بهره‌مندی از بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و… بخشی از این اقدامات حمایتی بوده است.

خاکی اضافه کرد: صنایع‌دستی به عنوان یکی از زیرشاخه‌های مشاغل خانگی نیز محسوب می‌شود و تاکنون بیش از ۲۶۰۰ مجوز مشاغل خانگی مستقل و ۸۳ مجوز مشاغل خانگی در قالب پشتیبان از سوی این اداره کل صادر شده که امکان برخورداری از تسهیلات را راحت‌تر می‌کند.

خاکی تصریح کرد: آموزش تجاری‌سازی، بسته‌بندی و بازاریابی نیز از جمله اقداماتی است که برای تکمیل آموزش هنرمندان و افزایش فروش آن‌ها صورت می‌گیرد.

خاکی ابراز کرد: بسیاری از هنرمندان صنایع دستی البرز در سطح ملی و بین المللی فعال بوده و آثار نفیسی را در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی از جمله سفال و سرامیک، چلنگری، زیورآلات سنتی، قلمزنی، چرم و…. تولید کرده اند. تاکنون ۷۸ اثر هنرمندان صنایع دستی استان البرز موفق به دریافت نشان مرغوبیت ملی صنایع دستی شده‌اند.

وی افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی معاونت صنایع‌دستی این اداره کل در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۵۰۰ نفر از آموزش‌های صنایع دستی رایگان توسط این اداره بهره‌مند شده‌اند که می‌تواند زمینه‌ای برای خوداشتغالی و درآمدزایی این افراد باشد.

این مسئول توضیح داد: ناگفته نماند که بخشی از آموزش‌ها با تعامل با اداره کل زندان‌های البرز برای آموزش صنایع‌دستی به این قشر و توانمندسازی آن‌ها برای اشتغال‌ صورت گرفته است.

این مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تعداد فروشگاههای صنایع دستی استان اشاره کرد و توضیح داد:در حال حاضر حدود ۲۳ فروشگاه صنایع‌دستی در استان البرز فعالیت می‌کنند و هنرمندان البرز حضور فعالی در نمایشگاه‌های استانی، سراسری و منطقه‌ای دارند.

وی ادامه داد: علاوه بر نشان مرغوبیت ملی، تعداد ۹ اثر هنرمندان البرز دارای نشان مرغوبیت بین‌المللی هستند که معیارهای بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای انتخاب این آثار وجود دارد.

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری البرز گفت: تعداد ۹ اثر هنرمندان البرز دارای نشان مرغوبیت بین‌المللی هستند که معیارهای بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای انتخاب این آثار وجود دارد.