پیمان نبهانی روز سه شنبه به مناسبت هفته گردشگری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: برخی از این پروژه ها با سرمایه گذاری\xa0حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال به خاطر برخی مشکلات متوقف شده است ولی بقیه جاری و در حال\xa0 اجرا است.
وی درباره صدور مجوزها که شامل سه مرحله موافقت اصولی، مجوز ایجاد اصلاح و پروانه بهره برداری است گفت: در سه سال گذشته ۴۲ موافقت اصولی، ۶ مجوز ایجاد و اصلاح، و ۱۰ پروانه بهره برداری بوم گردی در خوزستان صادر شد.
وی افزود: ۱۵ دوره را این اداره کل و ۲۴ دوره را منطقه آزاد اروند برگزار می کندکه در کل\xa0 ۳۹ دوره آموزشی برگزار می شود که می تواند در جهت آشنا سازی جامعه خوزستان با مبحث گردشگری باشد.
وی افزود: این موضوع در سازمان راهداری، در جاده های اصلی به معضلی به نام نبود موافقت و عدم ایمنی برمی خورد؛ ۴۰ تا ۵۰ پروژه گردشگری خوزستان چند سال است درگیر این موضوع است لذا چنانچه دستگاه متولی با اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی همراه وهمگرا باشند کارها به خوبی انجام می شود در غیر این صورت حتی سرمایه فعالان و سرمایه گذاران نیز از بین می رود.
معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به گردشگری دریایی و خط ساحلی دریا گفت: استان خوزستان در این زمینه ظرفیت خوبی دارد که کمتر به آن توجه شده و تداخل وظایف چند دستگاهی مانند جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، سازمان بنادر و چند دستگاه دیگر باعث شده است که کمتر سرمایه گذاری در بخش گردشگری ورود پیدا کند.
وی با اشاره به برنامه راهبردی توسعه گردشگری خوزستان که در شورای برنامه ریزی سال ۹۹ مصوب و به عنوان یک سند برای توسعه گردشگری استان خوزستان قابلیت اجرایی دارد افزود: دراین برنامه که می تواند نقشه راهی برای گردشگری استان باشد همه ظرفیت ها در همه موارد شناسایی و کارشناسان دستگاه های مختلف مورد مشاوره قرار گرفتند و در نهایت\xa0برنامه ای برای پرهیزاز موازی کاری در فعالیت دستگاه ها در مطالعات این شیوه نامه گنجانده شده است.
نبهانی با اشاره به برنامه های مسوولیت های اجتماعی بیان کرد: در این زمینه بحث رویداد محور بودن گردشگری مد نظر قرار گرفت که پارسال برای نخستین بار گردشگری نیشکر که بخشی از گردشگری کشاورزی است در قالب جشنواره ارایه شد و از همه واحدهای کشت و صنعت نیشکر در خوزستان حضور داشتند؛ امسال نیز برنامه های متنوع و گسترده\xa0ای برای این موضوع در نظر گرفته شده است. در کشت و صنعت نیشکر امیر کبیر این رویداد با گردشگری خوراک و جذب گردشگر با استفاده از شیرینی و حلوای سنتی با موضوع شکربرنامه ریزی شده است.
نبهانی با اشاره به بخش گردشگری رودخانه ای پیرامون منابع آبی خوزستان گفت: مطالعاتی از سال ۹۶ توسط سازمان آب و برق برای شناسایی سازه های تاریخی آبی در جهت همکاری و همگرایی با این اداره کل آغاز شد و در این همکاری تفاهم نامه ایی بسته شد که حاصل آن ۱۴ مگا پروژه بود که در سطح استان خوزستان از جمله اندیکا، مسجد سلیمان، بهبهان، خرمشهر و امیدیه اجرا می شود که این پروژه ها می تواند بالغ بر\xa0 ۲ هزار تخت را به ظرفیت اقامت تختی خوزستان اضافه کند.
نبهانی با بیان اینکه استان خوزستان فقط صنعت نفت و شعله های نفت نیست افزود:زیبایی های زیادی مانند تنگه قاسمی تالاب شادگان، جزیزه قبر ناخدا در ماهشهر، تپه های ماسه ای در دشت آزادگان و کوه های باغملک همه ترکیبی از ظرفیت های گردشگری این خطه محسوب می شوند که از لحاظ تعداد گردشگر در هر زمانی یک منطقه پیک سفر را دارد.
وی بیان کرد: مطالعاتی را سازمان بنادر انجام داده که منجر به جانمایی و شناسایی ظرفیت های استقرار اسکله های گردشگری در خط ساحلی خوزستان شده و گامی درجهت تعامل با یک دستگاه متولی برداشته شد.
وی افزود: همگرایی دستگاه های اجرایی با توجه به ظرفیت های گردشگری در خوزستان برای توسعه آن ضروری است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان افزود: انتظار می رود رویکرد گردشگری خوزستان با جدیت و همگرایی بیشتری ادامه پیدا کند و شاهد شکوفایی بیش از پیش گردشگری در این استان باشیم.