سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل زمین، امتیازات و تسهیلات زیرساختهای گردشگری را تامین میکند و تعدادی سرمایه گذار نیز برای سرمایهگذاری در برخی تاسیسات گردشگری از جمله وله زیر مشکین شهر و طرحهای گردشگری خلخال، پارس آباد و بیله سوار اعلام آمادگی کرده اند و از ناحیه اداره کل از آنها استقبال و حمایت میکنیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل جشنواره کوچ عشایر را نیز ظرفیت خوبی برای معرفی قابلیت های مناطق عشایر استان بخصوص بیله سوار اعلام کرد و افزود: برای برگزاری بین المللی جشنواره ملی عشایر با مرکزیت بیله سوار تلاش میکنیم تا رویداد اصلی آن همزمان با رویداد اردبیل ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ اجرا شود و مقدمات آن را فراهم کرده ایم.
عینی تصریح کرد: سیاست و راهبردی که در اجرا و احداث تاسیسات گردشگری در دستور کار است، مقابله با اشباع طرحهای یکسان است؛ به عنوان مثال، احداث هتل در نقطه ای که چند هتل بنا شده باشد، ممنوع اعلام میشود اما در عوض، از طرحها و ایدههای نو حمایت میکنیم و به عنوان مثال اگر سرمایهگذاری در منطقه شابیل اقدام به احداث تله کابین بکند، از او حمایت و استقبال میکنیم.
فردین عینی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مسیرهای دسترسی به منطقه نمونه گردشگری فندقلو شهرستان نمین، رینگ یا مسیر دور دریاچه گیلارلو شهرستان گرمی شامل چمن مصنوعی، آسفالت و سنگ فرش، مسیر دسترسی به منطقه گردشگری بولاغلار شهرستان نیر برای اتصال نقطه خروجی به اتوبان و مسیر دسترسی به منطقه گردشگری هیر برای افتتاح و بهره برداری در سال جاری و بخصوص برای مناسبت دهه فجر آماده میشود.
وی اظهار کرد: جشنواره کوچ عشایر بیله سوار در سال ۹۸ به عنوان بزرگترین جشنواره کشور شناخته و معرفی شده بود و مشکل اصلی ما در برگزاری این قبیل برنامهها، تامین منابع مالی است و قصد داریم برنامههای تبلیغاتی و مقدماتی خودمان را انجام دهیم.
وی افزود: کل اعتبارات دولتی سال جاری که برای این قبیل پروژهها از ناحیه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل هزینه شده ۷۷۰ میلیارد ریال است و نقش ما در این طرحها فقط تامین زیرساختهاست و در اصل این طرحها را برای سرمایهگذاری سرمایه گذاران و اجرای عملیات ساخت و ساز آماده میکنیم.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده و از مناطق گردشگرپذیر طبیعی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی متعدد برخوردار است.