به گزارش ایسنا، مطمئناً اطلاعات شگفت انگیز زیادی در مورد شهر پترا و نبطیان سازنده آن وجود دارد و ما به طور قطع نمی دانیم که منشاء دقیق آنها چیست؟ جامعه آنها چگونه عمل می کرد؟ چرا آنها چنین بناهای شگفت انگیزی را با دستان خود در صخره سرخ صحرای اردن حک کردند؟
گاردین در این باره نوشت که نتایج اخیر در پترا نوید اطلاعات «جدید و تاریخی» است. چند روز پیش مقبره بزرگی در مقابل خزانه، معروف ترین و باشکوه ترین نمای شهر پترا کشف شد و کاشفان آن این کشف را کشف جام مقدس پترا نامیدند. در داخل مقبره 12 جسد و مجموعه ادوات تدفین وجود داشت که گفته می شود از مفرغ، آهن و سفال ساخته شده است.
جاش گیتس، مجری مستند کانال دیسکاوری که حفاری را همراهی می کرد، گفت: «این شاید مهم ترین مقبره ای است که تا به حال در پترا کشف شده و کشفی با ابعاد تاریخی است. وی افزود: این کشف نه تنها توانست اسرار خزانه داری عالی را فاش کند، بلکه نگاهی اجمالی به زندگی نبطیان اولیه که پترا را ساختند، ارائه دهد.
پس از این کشف، اخباری در سراسر جهان منتشر شد، همراه با عکسی از یک شی کشف شده، که به گفته گیتس، "تقریبا شبیه جام مقدسی است که در فیلم ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی ظاهر می شود" و قسمت هایی از آن در خارج است. از طاق عکس گرفته شده است
در صورتی که شیء اخیراً کشف شده در واقع بخشی از یک کوزه شکسته بود.
دکتر لوسی وادسون، متخصص سنت های تدفین نبطی که در دانشگاه ادینبورگ تدریس می کند، می گوید: «فکر می کنم رسانه ها کمی اغراق آمیز هستند.
این محقق افزود: ما از قبل می دانستیم که اداره آثار باستانی (اردن) دو قبر را در آنجا کشف کرده بود و آرامگاه سوم را برای کاوش های بعدی بسته نگه داشته بود، بنابراین (کشف این مقبره) چیز جدیدی نیست.
مگان پری، استاد انسان شناسی زیست شناختی در دانشگاه کارولینای شرقی در ایالات متحده و یک متخصص برجسته در مورد تدفین های نباتی، صریح تر در X صحبت کرد و نوشت: «به هر حال، من بسیاری از مقبره های پترا را کاوش کرده ام و حدس بزنید چه مقبره هایی در آنجا هستند.
نبطیان قبیله ای عرب بودند که هنوز درباره ریشه هایشان بحث می شود، اما آنها در قرن های قبل از دوران مسیحیت به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای تجاری به ثروت و قدرت رسیدند. در اوج تمدن نبطی، قدرت آنها از دمشق تا شمال شبه جزیره عربستان گسترش یافت.
در این مورد بیشتر بخوانید:
شهر شگفت انگیزی که ناپدید شد
دکتر وادسون بر این باور است که معماری سبک کلاسیک پترا، پایتخت نبطیان، گواه این پیوندهای فرهنگی است، اما اگرچه قطعاً فرهنگی باسواد بود، اما اسناد مکتوب بسیار کمی از خود به جای گذاشت. وودسون توضیح داد: «نابطی ها درباره خودشان چیزی ننوشته اند.
انتهای پیام/