گنج مدفون غزه در ژنو
انتشار: مهر 14، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

گنج مدفون غزه در ژنو

این آثار بخشی از مجموعه ای متشکل از بیش از 530 شی هستند که از سال 2007 در انباری در ژنو نگهداری می شدند و امکان بازگرداندن آنها به غزه وجود نداشت.

این نمایشگاه که از شنبه (14 مهرماه) تا 9 فوریه (20 بهمن) برگزار می شود، شامل آثار باستانی سودان، سوریه و لیبی است.

آسیب های فرهنگی در غزه

گنجینه های باستان شناسی و تاریخی از نوار غزه در ژنو به نمایش گذاشته شده است. میراث سرزمین ویران شده ای که به ویژه در سال گذشته مورد بمباران شدید رژیم اسرائیل قرار گرفت.

آلفونسو گومز، یکی از اعضای شورای شهر ژنو، گفت: «نیروهای تاریک می دانند که اموال فرهنگی چیزی است که تمدن را تهدید می کند، زیرا آنها هرگز از تلاش برای نابودی این میراث، همانطور که در موصل رخ داد، دست برنداشتند.

از ابتدای حمله رژیم صهیونیستی به غزه و به گفته سازمان ملل، اماکن فرهنگی در این سرزمین فلسطینی تاوان سنگینی را پرداخته اند. یونسکو با تخریب 69 مکان موافقت کرد: 10 مکان مذهبی، 43 بنای تاریخی یا هنری، دو مخزن دارایی فرهنگی، شش اثر تاریخی، یک موزه و هفت مکان باستانی.

قصد اولیه این بود که آثار باستانی اساس یک موزه باستان شناسی در غزه باشد، اما در عوض به مدت 17 سال در ژنو سرگردان بودند و شرایط برای بازگشت امن آنها هرگز فراهم نشد.

این نمایشگاه به مناسبت هفتادمین سالگرد کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه برای حمایت از اموال فرهنگی در صورت درگیری های مسلحانه برگزار می شود و به مسئولیت موزه ها در نجات این نوع اموال تاریخی و فرهنگی از آسیب، غارت و تخریب می پردازد. . و جنگ، و به بازدیدکنندگان یادآوری می کند که تخریب عمدی میراث جرم استاو همجنس گرا است

به گزارش اسنا، آمفورا، مجسمه ها، گلدان ها، چراغ های نفتی و مجسمه ها از جمله 44 اثر کشف شده در غزه است که در نمایشگاه «میراث در خطر» موزه هنر و تاریخ ژنو به نمایش گذاشته شده است. سوئیس نشان داده شده است.

بئاتریس بلاندین، متصدی نمایشگاه، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این بخشی از روح غزه و حتی هویت آن است. میراث در واقع تاریخ این سرزمین و تاریخ مردمانی است که در آن زندگی می کنند.


انتهای پیام/



منبع

مارک الیویر والر، مدیر موزه تاریخ و هنر ژنو به خبرگزاری فرانسه گفت: «متاسفانه، وقتی درگیری رخ می دهد، بسیاری از مهاجمان به میراث فرهنگی حمله می کنند زیرا واضح است که این به معنای محو هویت یک قوم و از بین بردن تاریخ آنها است. . خوشبختانه، موزه ها، قوانین و توافق نامه هایی وجود دارد که از این میراث محافظت می کند.

این آثار که تداعی کننده زندگی روزمره، مدنی و مذهبی از عصر برنز تا دوره عثمانی است، در سال 2006 به ژنو آمد تا در نمایشگاه "غزه در چهارراه تمدن ها" که توسط محمود عباس، رئیس جمهور فلسطین افتتاح شد، به نمایش درآید.