به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، ویرانههای شهر باستانی «لیسوس» (Lissos) در جنوب غربی جزیره «کِرت» کشور یونان واقع شده است و دسترسی به این بقایای باستانشناسی فقط از طریق دریا یا پیادهروی طولانی امکانپذیر است.
با توجه به موقعیت مکانی دورافتاده شهر باستانی «لیسوس»، باستانشناسان تا کنون موفق نشدهاند در ویرانههای آن به درستی کاوش کنند. با این حال، کاوش اخیر باستانشناسان در این شهر تاریخی به کشف بقایای یک تماشاخانه باستانی منجر شده است که شباهت زیادی به تالار کنفرانس امروزی دارد. کارشناسان وجود این تماشاخانه در شهر را نمادی از پر رونق بودن «لیسوس» ارزیابی کردهاند.
کارشناسان معتقدند این تماشاخانه برای سخنرانیها، رقابتهای ادبی و حوزه موسیقی و اجراهای نمایشی مورد استفاده قرار میگرفته است.
باستانشناسان در نخستین مرحه کاوش تماشاخانه، ۱۴ ردیف صندلی و دو تالار طاقدار کشف کردند. این تماشاخانه به حوالی قرن اول تا چهارم میلادی تعلق دارد. متاسفانه این تماشاخانه در طول زمان دچار آسیبهای جدی شده است و گمان میرود این صدمات در پی زمینلرزه شدید سال ۳۶۵ میلادی و سقوط تختهسنگهای بزرگ ایجاد شده باشد.
تحقیقات قبلی نشان داد که «لیسوس» مدتها قبل از آنکه نامش در قرن چهارم پیش از میلاد وارد کتابهای تاریخ شود به عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار میگرفت. محققان همچنین معتقدند این شهر باستانی در گذشته به عنوان یک توقفگاه مهم در مسیر تجاری مدیترانه مورد استفاده قرار میگرفته است.
انتهای پیام