کشاورزی در جوامع محلی بزرگترین کمک به توسعه گردشگری طبیعت است

استان سمنان با 983 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی ثبت ملی شده، چشم اندازی متنوع از شاهکار طبیعت را برای گردشگران در دل خود جای داده است. مسئله اصلی در این منطقه دسترسی گردشگر به تمام این زیبایی ها با پیمودن کمترین مسافت است و به این ترتیب می تواند گزینه مناسبی برای طبیعت گردان باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، انتخاب سمنان به عنوان نماینده انحصاری ایران در “فدراسیون بین المللی شهرهای گردشگری مسیر جاده ابریشم” فرصتی ارزشمند برای تحول اقتصادی و تقویت روابط تجاری در صحنه جهانی به نفع این شهر است. و منطقه و کشور، دستیابی به چشم انداز و بهره برداری از این فرصت طلایی نیازمند تخصیص اعتبارات ملی و منطقه ای، برنامه ریزی واحد، عزم جدی، دلسوزی و همت مسئولان است.

دبیر کارگروه ملی گردشگری طبیعی وزارت میراث فرهنگی افزود: قرار گرفتن سمنان در مجاورت پایتخت کشور و بزرگترین مرکز جمعیتی ایران مزیت ویژه ای برای این استان برای استفاده حداکثری از جذب گردشگر به ویژه در حوزه گردشگری است. طبیعت گردشگری، اما توسعه پایدار مردم نیز ضروری است و گردشگری و استفاده از اقتصاد گردشگری و فرصت های اشتغال برای حفاظت از آثار طبیعی باید در کنار بخش دولتی از حمایت های لازم برخوردار شود.

وی گفت: حضور کارشناسان گردشگری طبیعی در بخش دولتی و خصوصی در استانداری سمنان، تنوع زیست محیطی غنی، چهار منطقه حفاظت شده و وجود زیستگاه های جانوری در حال انقراض مانند یوزپلنگ ایرانی و گورخر می تواند سمنان را به استانداری نمونه تبدیل کند. منطقه. بهره برداری خردمندانه از گردشگری سبز در کشور.

کشاورزی در جوامع محلی بزرگترین کمک به توسعه گردشگری طبیعت است

در استانداری سمنان 69 روستای هدف گردشگری و منطقه نمونه گردشگری وجود دارد.

منبع

این مسئول گفت: استانداری سمنان با وجود تنوع اقلیمی و زیست محیطی اعم از جنگل، چشمه آب معدنی، بیابان، دشت و کوهستان یکی از مقاصد گردشگری داخلی و خارجی محسوب می شود که نیازمند اتخاذ ضوابط منطبق با مدیریت. حضور گردشگران

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان نیز در این جلسه گفت: عامل ماندگاری گردشگری طبیعی در استانداری ایجاد تعادل بین بهره مندی، حفظ و حراست از آثار طبیعی در این استانداری است.

جهانشاهی بیان کرد: از بدو ورود طبیعت گردی مدرن تاکنون اقدامات موثر بسیاری انجام شده است اما همچنان نیاز به تمرکز بر حوزه فرهنگ برای جوامع محلی و گردشگران طبیعت وجود دارد.

بهمن اهلی تصریح کرد: امروزه گردشگران به طور فزاینده ای به طبیعت گردی روی آورده اند که علاوه بر فواید فراوان، تهدیداتی را نیز به همراه دارد که باید بین بهره مندی گردشگر از جاذبه های طبیعی و حفظ و حراست از آنها به کمترین میزان ممکن تعادل برقرار کرد.

لزوم توجه به مخاطرات گردشگری طبیعی

دبیر کارگروه ملی طبیعت گردی وزارت میراث فرهنگی افزود: دهکده گردشگری هدف گله بالا نمونه موفق ملی در استان سمنان است که باید تجربیات به دست آمده از این پرونده موفق را به سایر نقاط استان منتقل کند. کشور از طریق آموزش.»

وی بر لزوم آموزش وظایف گردشگران در قبال طبیعت و آثار طبیعی برای افزایش احساس مسئولیت تاکید کرد و ادامه داد: از سوی دیگر باید از طریق رسانه ها به طرق مختلف گردشگران طبیعت را نسبت به وظایف خود در قبال طبیعت آگاه کرد. بناهای تاریخی

گردشگران می توانند با طی مسافتی حدود 220 کیلومتر از پایتخت کشور، 586 کیلومتر از اصفهان، 282 کیلومتر از قم، 338 کیلومتر از گلستان، 200 کیلومتر از مازندران و 674 کیلومتر از خراسان رضوی به سمنان، مهد تاریخ و تصوف برسند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، استان سمنان معروف به خانه رحمت از شمال با استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران از جنوب، استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان همسایه است. از جنوب، استان خراسان رضوی از شرق، تهران و ایران. استانداری قم از غرب و لذا تمامی گردشگران می توانند سمنان را با توجه به موقعیت جغرافیایی در فهرست مقاصد گردشگری قرار دهند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی سمنان افزود: کارگروه گردشگری طبیعی یک ضرورت بود که پس از سال ها تلاش در سطح ملی و منطقه ای به منظور نظارت بر حفاظت و حراست از فضای سبز تشکیل شد. گردشگری علاوه بر توسعه گردشگری سبز از طریق همگرایی دستگاه های اجرایی.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان افزود: جوامع محلی و محلی و سازمان های مردم نهاد نیز می توانند در حفاظت از محیط زیست و جاذبه های گردشگری نقش آفرینی کنند.

بیش از یک هزار و 833 اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان وجود دارد که از این تعداد 983 اثر در فهرست آثار ثبت ملی قرار دارند.

عوامل مخرب در طبیعت گردی

سمنان یک مقصد طبیعی گردشگری است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، محمد جهانشاهی روز سه شنبه در اولین جلسه کارگروه گردشگری طبیعی در استان سمنان افزود: شهرستان سمنان دارای قابلیت های مختلفی است که می تواند این استان را به الگویی برای خردمندان تبدیل کند. بهره برداری از گردشگری طبیعی در کشور

این مسئول بیان کرد: حساسیت افکار عمومی و مطالبات از جمله مواردی است که می تواند در این حوزه به اهداف دست یابد.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت نکردن حضور تور طبیعی آثار منفی به همراه دارد، افزود: شایان ذکر است که وظیفه همگان است که بسترهای لازم برای توسعه گردشگری طبیعی را فراهم کنند اما برخی موارد مانند ورود خارج از کشور وسایل نقلیه جاده ای، چرای دام، کاشت محصولات زراعی و عملیات شخم زدن مانع دستیابی به آن می شود، بنابراین باید برای این موارد نیز سیاست هایی در نظر گرفته شود.