وی یادآورشد: در گذشته بخش هایی از این دو پلکان تخریب شده بود، اما مواد و مصالحی که در آن زمان برای مرمت این پلکان ها بکار رفته، متناسب با سازه سنگی بنا نبوده و گاها حتی از مصالح سیمانی هم استفاده کرده اند.
گراوند اضافه کرد: دو پلکان ضلع جنوبی معبد آناهیتا به سبک پلکان های تخت جمشید ساخته شده اند، بنابراین برای مرمت آنها هم قرار است یک گروه مرمتی از پایگاه تخت جمشید به کرمانشاه بیایند.
وی زمان تخصیص این میزان اعتبار را طی مدت سه سال عنوان کرد و افزود: در کرمانشاه پنج پایگاه ملی و جهانی وجود دارد که مقرر شد در سال اول سه پایگاه ملی حدود دو میلیارد تومان و دو پایگاه جهانی حدود یک میلیارد تومان اعتبار بگیرند.
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا خاطرنشان کرد: در این برنامه این مصالح غیرمرتبط و ناهمگن را از پلکان ها خارج خواهیم کرد و از نو آنها را با مواد تخصصی پر می کنیم تا کمترین آسیب ها متوجه این پلکان ها شود.
وی با بیان اینکه حدود 350 میلیون تومان از این اعتبار برای انجام کاوش های باستان شناسی در معبد آناهیتا پس از حدود دو دهه توقف در نظر گرفته شده، گفت: حدود 250 میلیون تومان را هم برای انجام اقدامات مرمتی در دو پلکان ضلع جنوبی اختصاص خواهیم داد.
گراوند در پایان در خصوص زمان شروع برنامه مرمتی در بزرگترین تک بنای سنگی ایران هم گفت: به محض ابلاغ اعتبارات سفر رئیس جمهور که احتمالا در آینده ای نزدیک خواهد بود، این برنامه را اجرایی خواهیم کرد.
انتهای پیام