وی در این خصوص افزود: برای رفع این مشکل در نظر داریم بخشی از سرویس های بهداشتی شمال شرق مسجد را از محله خارج کنیم و به همین دلیل سرویس بهداشتی جدید در شمال شرق در حال احداث است. ضلع غربی و بیرون دیوار مسجد با همکاری شهرداری اجرا می شود و دو هفته پیش به اتمام رسید تا سرویس های بهداشتی شمال شرقی در زمان راه اندازی از دسترس خارج شوند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مسجد جامع عباسی اصفهان به دلیل تزئینات باشکوهی که در آن به کار رفته، شهرت جهانی دارد.
گنبد این بنا از آنجایی که به صورت دو لایه ایجاد شده، شاهکار معماری به حساب می آید. این مسجد به عنوان یکی از آثار میدان امام در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.
منبع
پیش از این در سال 1396 برای کنترل رطوبت و نم، سرویسهای بهداشتی شمال شرقی مسجد بازسازی و بهسازی شد و در مجاورت همان ضلع و بیرون مسجد، گروهی سرویس بهداشتی برای افراد و گردشگران داخلی و خارجی ساخته شد.
به گفته امیری میزان رطوبت شبستان شرقیه به دلیل وجود امکانات بهداشتی در جبهه شمال شرق است.
سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: یکی از مشکلات عمده ای که مسجد جامع عباسی از آن رنج می برد نم و نم است و به همین دلیل با اداره کل آبفای کشور وارد مذاکره شدیم تا بررسی کنیم سیستم فاضلاب مسجد
امیری گفت: رسیدگی به فاضلاب این بنای تاریخی یکی از مهم ترین موارد پیگیری شده توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان است.
وی تاکید کرد: حساسیت ها و دغدغه های ما نسبت به فاضلاب اطراف مسجد جامع عباسی بیشتر از مسجد جامع عتیقه است زیرا بخش بزرگی از بیش از هزار مغازه در میدان امام در اطراف مسجد واقع شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از رطوبت مسجد ناشی از فرسودگی شبکه فاضلاب اطراف مسجد است، تصریح کرد: اطراف مسجد، مناطق مسکونی و بازار بزرگ اصفهان وجود دارد که سیستم فاضلاب به آنها متصل است.
همچنین برای رفع رطوبت از ضلع جنوبی مسجد، راهروی عمومی واقع در جنوب غربی و پشت مسجد که قبلاً به صورت غیر متعارف سنگفرش شده بود، بازسازی و طبقه جنوب غربی مسجد نیز بازسازی شد. پایین آمدن آن به گونه ای بود که قسمت هایی از دیوار مسجد که در زیر زمین قرار داشت از بیرون پایین می آمد و بسته می شد و با ایجاد کانال زهکشی و رهایی از آب های سطحی رطوبت را کنترل می کرد.
این در حالی است که به گفته کارشناسان، رطوبت همچنان یکی از بزرگ ترین مشکلات پیش روی این بنای تاریخی است و با وجود بررسی های مختلف در این زمینه، هنوز راه حل نهایی به دست نیامده است.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران، مسجد جامع عباسي به ويژه در جبهه هاي جنوبي و شرقي سال هاست از رطوبت رنج مي برد و به گفته كارشناسان، مرمت هاي غير اصلي، فرسوده بودن سيستم فاضلاب و سرويس هاي بهداشتي نامرغوب از جمله مواردي است كه در اين زمينه وجود دارد. در میان آنچه از آن رنج می برد. دلایل.
از سال 1375 تا 1376 به گفته مدیرکل فقید میراث فرهنگی استان اصفهان، فریدون اللهیاری، تمامی آبراهه های قدیمی و جدید این مسجد تاریخی پاکسازی و بهسازی شد.
شهرام امیری وی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران افزود: هر چقدر گنبد مسجد جامع عباسی را مرمت کنیم، اما به پایههای فرسوده، خیس و خیس آن توجهی نکنیم. عملا بی فایده است.» یک شغل.”
وی تصریح کرد: این سکونتگاه جدا از بحث فرونشست ناشی از رطوبت و نم است و به دلیل فرسایش شبکه فاضلاب، پایه های مسجد را تحت تاثیر قرار داده است.