وی با بیان اینکه با شرایط کنونی بافت های تاریخی ما به بافت فرسوده تبدیل می شوند، گفت: انتظار می رود سیاست های تشویقی برای ثبت ملی لحاظ شود که در مالکین برای ثبت ملی و حفظ و احیای بناهای با ارزش انگیزه لازم را ایجاد کند.
وی تاکید کرد: احیای بناهای تاریخی و واگذاری آن ها به بخش خصوصی با کاربری مناسب، ضمن احیای اثر تاریخی به جریان زندگی در این بناها و نگهداری آن ها برای نسل های آینده کمک می کند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه با بیان اینکه ۱۰۰ بنای تاریخی ثبت شده در استان داریم، گفت: ۱۰۰ بنای واجد ارزش دیگر شناسایی شده که متاسفانه در بیشتر این بناها مالکان برای ثبت ملی با اداره کل همراهی نمی کنند.
همچنین در این جلسه داریوش فرمانی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه نیز اظهار کرد: انتظار می رود انتفاع ادارات کل در واگذاری بناها لحاظ شود و در برگزاری مزایده ها و سیاستگذاری ها استان ها را ورود دهند.
فرمانی در ادامه عمده مشکل بهره برداران بناهای تاریخی را عدم تناسب تسهیلات با تورم دانست و گفت: با توجه به ضرورت بازنگری در بروز رسانی میزان اعتبار و تسهیلات برای ادامه روند فعالیت بهره برداران و تسریع در فرآیند اتمام کار، نیازمند توجه ویژه همکاران صندوق احیا\xa0و حفظ بناهای تاریخی است.
طلایی در خصوص عدم تناسب تورم و میزان پرداخت تسهیلات به بهره برداران، اظهار کرد: یکی از سیاست های ما این است که بناها را به صورت بلند مدت واگذار کنیم که بازسازی بناها با رویکرد بلندمدت و استفاده از مصالح مناسب با عمر زیاد انجام شود.
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی کشور با اشاره به مشکلات استان ها در تعامل با بهره برداران بناهای تاریخی، افزود: برای رفع این مشکل در فرایند واگذاری، نظارت و بهره برداری تعامل صندوق را با استان ها بیشتر و بهتر می کنیم.
وی با بیان اینکه هدف همه ما احیا\xa0و حفظ بناهای تاریخی است، گفت: در واگذاری ها حتما نظر استان ها را در بحث اهلیت سنجی سرمایه گذاران اعمال می کنیم.
انتهای پیام