به گزارش خبرگزاری ایرنا. مجد الدین تاج وی روز چهارشنبه در مراسم ثبت نشان بین المللی جغرافیایی اصفهان برای خوشنویسی در اتاق بازرگانی این شهر افزود: هنرمندانی که ماندند و همچنان در راه اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین می کوشند، زمزمه هایشان به گوش رسیده است. ، اما هنوز در این شرایط گلایه آنها شنیده نمی شود و نه تولید و فروش آثارشان.
وی افزود: هنرمندانی که طاقت چنین شرایطی را نداشتند، یا عرصه هنر را رها کرده و با شغل دیگری به امرار معاش پرداختند و یا با کینه ای در گلو، شهر و دیار خود را وداع گفتند و راهی کشورهای همسایه شدند تا بر تعداد خود بیفزایند. . آمار صادرات صنایع دستی به ویژه برای ارتقای رتبه سایر کشورها و کسب رتبه های عالی.
تاج گفت: زمان زیادی برای احیای روح از دست رفته هنر اصفهان باقی نمانده و وضعیت هنرمندان صنایع دستی این دیار با وجود همه امکانات موجود در منطقه برای رسیدن به درآمد پایدار خوب نیست.
وی افزود: پنبه را از گوش خود بیرون بیاورید و با چشمانی باز و دل های یکپارچه برای پیشبرد فرهنگ و هنر این سرزمین نه با گفتار، بلکه با عمل قدم بردارید.
تاج ادامه داد: خوشحالم که افتخارات هنرمندان را از زبان نماینده صنفی خود شنیدید، اگر دغدغه عشق به وطن و میراث ماندگار نبود، چنین سخنانی از دل بیرون نمی آمد.
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: پذیرش بخش خصوصی و تشکل های بازرگانی هنرمندان به عنوان بازوی مشاور دولت در گرو تامین مواد اولیه از جمله مس و حذف ارزش افزوده برای کاهش قیمت نهایی محصول است. .
وی افزود: نگاه فرهنگی و نه تجاری برای هنرمندان صنایع دستی از سوی سازمان امور مالیاتی استان اصفهان به منظور کاهش مالیات های سنگین با توجه به رکود اقتصادی و اختصاص بودجه تبلیغاتی از سوی استان برای معرفی صنایع دستی در استان اصفهان. کشورهای هدف و همچنین درخواست برای صنایع دستی. هنرمندان صاحب مقام هستند
شهرداری از توانمندی شهرهای خواهر و خلاق برای حضور هنرمندان در نمایشگاهها، تسهیل صادرات، بهرهبرداری از توانمندیهای کشورهای همسایه، بازگرداندن مشوقهای صادراتی به صادرکنندگان و تخصیص اعتبار برای رفع نقاط ضعف در بستهبندی استفاده کرد. تالار تیموری به عنوان موزه هنرهای سنتی معاصر برای نمایش آثار نفیس صنایع دستی و همچنین ثبت جهانی دامنه با نشان جغرافیایی ملی از دیگر درخواست های انجمن صنفی هنرمندان صنایع دستی اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، خوشنویسی یکی از زیباترین و قدیمی ترین رشته های صنایع دستی ایران است که در اصفهان به عنوان مرکز اصلی آن با سبک های خاص خود به نمایش گذاشته می شود. این هنر دقت و ظرافت در خلق آثار منحصر به فرد بر روی فلز قدمتی دیرینه به دوران باستان دارد و اکنون با ثبت جهانی این هنر، اصفهان می تواند آثار جذاب خود را به عنوان نگین هنر صنعت ایران به جهانیان عرضه کند. .
ثبت جهانی خوشنویسی به نام اصفهان مانع از ادعای سایر کشورها در این زمینه می شود کشورهایی مانند اندونزی و هند نیز مدعی هنر خوشنویسی هستند و کشورمان با این ثبت می تواند از حقوق خود دفاع کند.
تاکنون 20 رشته صنایع دستی در اصفهان به ثبت جغرافیایی و ملی رسیده است که از این تعداد چهار رشته نقاشی، تحریر، کاشی هفت رنگ و خوشنویسی نشان بین المللی جغرافیایی را کسب کرده و به ثبت جهانی رسیده است.
602 نوع صنایع دستی در جهان شناسایی شده است که 299 نوع آن مربوط به ایران و 200 نوع آن مربوط به استان تاریخی و هنری اصفهان است.