رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم، خاطرنشان کرد: بحث آموزش در بخش صنایع دستی را در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا کمتر داشتیم، البته امسال این آموزش را آغاز کردهایم و باید این آموزشها افزایش یابد تا جوانان بیشتری جذب رشتههای مختلف شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم، گفت: این مشکل کماکان وجود دارد و گردشگرانی که به سمیرم سفر میکنند از اوایل اردیبهشت تا اوایل شهریور به این شهر وارد میشوند، اما در دیگر ماهها گردشگر کمتری داریم. در زمینه بازار فروش تبلیغات کمتری انجام دادیم و هنوز تولیدات کسانی که در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند در حدی نیست که به مرکز فروش صنایع دستی در دیگر استانها متصل شوند یا در نمایشگاههای بزرگ شرکت کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سمیرم، گفت: یکی دیگر از مشکلات هنرمندان صنایع دستی بیمه نبودن آنان است. هنرمندان زحمت زیادی میکشند و باید بیمه شوند؛ البته بخشی از این هنرمندان را بیمه کردهایم و بیمه روستائیان و عشایر هم در حال انجام است، اما باز هم خلأ بیمه برای هنرمندان صنایع دستی وجود دارد.
وی ادامه داد: از طرفی فروش صنایع دستی با توجه به مواد اولیهای که میخرند به صرفه نیست. همچنین سفره خرید متقاضیان از صنایع دستی کمتر شده، چراکه قیمت بالا رفته است و درآمد خانوارها بهاندازهای نیست که صنایع دستی مورد نظر خود را خریداری کنند. به همین دلیل بازار فروش برای هنرمندان کم شده است.
سعید سلیمانیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در شهرستان سمیرم با توجه به حضور عشایر ایل قشقایی، هنرمندان خلاق و زبردستی در حوزه صنایع دستی و بافتههای داری فعالیت میکنند، بهطوری که بافت گلیم، جاجیم، گبه و مفرش رواج دارد. در این حوزه، روستایی ملی به نام روستایِ مهرگرد داریم که در بخش بافتههای داری به ثبت رسیده است.
سلیمانیان افزود: در شهر سمیرم ۲۰ فروشگاه صنایع دستی داریم که تقریباً کنار هم هستند، اما در بیشتر روستاها این فروشگاهها وجود ندارد. هنرمندان در رشتههای گلیمبافی، جاجیم، گبه، رودوزیهای سنتی و نمد، میناکاری، قلمزنی و کار روی سفال فعال هستند. اگر بازار فروش محصولات به شکل جدی ایجاد و قیمت مواد اولیه متناسب شود بخش زیادی از مشکلات هنرمندان حل خواهد شد و بهتر میتوانند خود را نشان دهند.
انتهای پیام