پهلوان در خصوص بهره مندی از واقعیت مجازی در موزه ها عنوان کرد: این فناوری هنوز در ایران اجرایی نشده است، اما قابلیت زیادی در جذب مخاطبان دارد. مدرن و به روز بودن در موزه های مفهومی و محتوا محور و هوشمندسازی کار بسیار موثری است.
وی افزود: موزه های شیء محور نیز باید با کشف، مطالعه و نمایش آثار جدید در مناسبت های مختلف مخاطبان بیشتری جذب کنند.
وی افزود: در گذشته به موزه داران توصیه می کردیم که با توجه به مخاطبشان قصه پردازی کنند. در نتیجه در ورود به موزه تونلی تاریخی ایجاد کنند و اشیاء موزه را بخشی از ساخته های هنرمندان دوره ای از تاریخ معرفی کنند. در این زمینه می شود از فناوری های جدید استفاده کرد؛ می شود با ورود به یک موزه وارد یک تونل تاریخی شویم.
این کارشناس میراث فرهنگی بیان کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته به موضوع موزه اهمیت می دهند و در موزه ها به صورت مفهومی کار می کنند. برای مثال یکی از نوآوری های ایجاد شده موزه سلفی است که در مشهد نیز نمونه ای از آن ایجاد شد اما متاسفانه موفق نبود.
محمدرضا پهلوان در گفت وگو با ایسنا در خصوص موزه های هوشمند اظهار کرد: موزه های کشورهای پیشرفته به سمت هوشمندسازی رفتند و این یعنی موزه ها از شی محور بودن خارج و محتوا محور شدند. در ایران هنوز این شرایط ایجاد نشده است. البته باید توجه داشت در بخش باستان شناسی نمی شود کاملا از شیء محور بودن خارج شد.
انتهای پیام