موافقت رئیس‌جمهوری با تغییر نام شهر «خَرْوْ» به «خور»

منطقه زیبای خور در ۲۰ کیلومتری نیشابور واقع شده است و در بافت تاریخی آن می‌توان آثار تاریخی ایران را مشاهده کرد به طوری‌که آثار معماری صد سال پیش ایران در این بخش همچنان پابرجا است. خور را سرزمین کوچه‌باغ‌های افسانه‌ای،دره‌های سرسبز و رودهای پربار نیز می‌نامند. این شهر ییلاقی، از آبشارها و ارتفاعات سرسبزی نیز برخوردار است که آبشارهای رودمیان و ششو از جمله معروف‌ترین آنها است. دارای چهار محله خرو علیا، خرو سفلی، شهرک امام رضا(ع) و ساحل برج و بزرگترین و پرجمعیت‌ترین شهر پس از نیشابور است؛ این شهر به پایتخت آلو و لواشک معروف است که برای استقرار صنایع فرآوری این محصولات و صادرات آن، نیازمند سرمایه‌گذاری است

ضرغامی در فیلمی که منتشر کرده، دستان بانوی تولیدکننده محصولات کشاورزی را نعمت توصیف می‌کند و توضیح می‌دهد: وقتی می گوییم خور مرکز آلوی جهان همین منطقه است که هر خانه آن یک کارگاه تولید محصولات کشاورزی است.

موافقت رئیس‌جمهوری با تغییر نام شهر «خَرْوْ» به «خور»

ضرغامی در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: در سفر به نیشابور به شهر خور رفتیم،‌ البته اسم رسمی آن خرو است ولی خور بهتره . مردم همین را می‌خواهند. اینجا شهر ملی آلوست، باغ های انبوه و پشت بام‌های طلایی رنگ فرآوری آن واقعا دیدنی است . منظر گردشگری آن فوق العاده است . آن هم با مردمی خونگرم و مهمان نواز.

به گزارش ایرنا، خرداد ماه ۱۴۰۱ نیز  بعد از طرح و پیگیری موضوع تغییر نام شهرستان بینالود توسط وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت، کمیسیون‌های تخصصی، دولت نام طرقبه – شاندیز را احیا و جایگزین بینالود کرد.



منبع

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه خور همان خوراسان و خراسان و پایتخت آلوی ایران و جهان تصریح کرد: آقای احسان ارکانی و خانم هاجر چنارانی نمایندگان مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی پیگیر موضوع بودند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: به همراه سرکارخانم چنارانی و آقای ارکانی تصمیمات خوبی گرفتیم . دیشب هم با آقای رئیس جمهور در مورد این تغییر نام صحبت کردم موافقت کردند. خود ایشان هم از ابتدا  خور می‌گفتند.نباید فاصله  بین قرائت رسمی با قرائت عرفی زیاد شود.»

به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، سیدعزت الله ضرغامی با انتشار فیلمی از سفر به استان خراسان رضوی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: پس از بازدید نیشابور با آقای رئیس‌جمهوری (آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی) در مورد تغییر نام رسمی خَرو به خور که مورد مطالبه مردم بود صحبت کردم؛ ایشان موافقت کردند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران می گوید: مردم نام خور را دوست دارند، نام قشنگی است، چرا قرائت‌های رسمی ما با قرائت‌های مردم باید فرق داشته باشد؟ موضوع تغییر خور را در دولت پی‌گیری می‌کنم.

بام های طلایی خور