
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
مدل توسعه گردشگری ماجراجویی در استان ایلام
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار، گروه معماری، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران، استادیار، گروه معماری، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی.
2 دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.
3 دانشجوی دکتری، گروه شهرسازی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
10.22034/jtd.2024.431326.2870
خلاصه
پژوهش حاضر با استفاده از روش داده های سازمانی با هدف ارائه مدلی برای توسعه گردشگری ماجراجویی انجام شده است. روش تحقیق کیفی از طریق مصاحبه هدفمند شکل گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید دانشگاه، مدیران سازمان های ورزشی مربوطه، کارشناسان مدیریت میراث فرهنگی و همچنین تور لیدرها می باشد. پس از بررسی، کدگذاری و تجزیه و تحلیل داده ها، روایی و پایایی آن از طریق آزمون مربوطه تأیید شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها در پنج طبقه نشان داد که شرایط علی در تعیین بسترها عبارتند از: نیازهای فردی، اجتماعی و فرهنگی، اشتغال مبتنی بر کارآفرینی، عوامل مداخله گر در سطح امکانات و تجهیزات، شرایط اقتصادی، مدیریت کیفیت، سازمان اداری، جغرافیایی. وضعیت، فرهنگ منطقه ای و شرایط اساسی برای مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک، زیرساخت های راهبردی، شهری، فرهنگی و اطلاعاتی، حمایت های علمی و دانشگاهی، استراتژی های کیفی و نوآوری، مدیریت ایمنی، آموزش ساختمان، فرهنگ، رسانه، بازاریابی و پیامدهای آن قرار می گیرد. حوزه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی. یافته های این پژوهش منجر به بینش عمیق ذینفعان از گردشگری ماجراجویی در منطقه ایلام و عوامل مؤثر بر آن شد. این رویکرد راهکارها و توصیه های مناسبی برای حفظ شرایط زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی استانداری ارائه کرده است و رویکردی نوآورانه است.
کلمات کلیدی
عنوان مقاله (انگلیسی)
مدل توسعه گردشگری ماجراجویی در منطقه ایلام
نویسندگان (انگلیسی)
- کارن فتحی 1
- سیاوش فضلی پور 2
- مهربانی بزرگترین من است 3
1گروه معماری، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.
2دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران
3دانشجوی دکتری، گروه شهرسازی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
خلاصه (انگلیسی)پژوهش حاضر با استفاده از روش داده های سازمانی با هدف ارائه مدلی برای توسعه گردشگری ماجراجویی انجام شده است. روش تحقیق کیفی از طریق مصاحبه هدفمند شکل گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید دانشگاه، مدیران سازمان های ورزشی مربوطه، کارشناسان مدیریت میراث فرهنگی و همچنین تور لیدرها می باشد. پس از بررسی، کدگذاری و تجزیه و تحلیل داده ها، روایی و پایایی آن از طریق آزمون مربوطه تأیید شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها در پنج دسته به این نتیجه رسید که شرایط علّی در تعیین بسترها: نیازهای فردی، اجتماعی و فرهنگی، اشتغال مبتنی بر کارآفرینی، عوامل مداخله گر در سطح امکانات و تجهیزات، شرایط اقتصادی، مدیریت کیفیت، سازمان اداری، جغرافیایی. مکان و فرهنگ منطقه ای و شرایط اساسی آن مدیریت استراتژیک، زیرساخت های شهری، فرهنگی و اطلاعاتی، حمایت علمی و دانشگاهی، استراتژی های کیفیت و نوآوری، مدیریت ایمنی، آموزش، فرهنگ، اطلاعات و بازاریابی، مسائل اجتماعی، فرهنگی و علمی است. . پیامدهای اقتصادی یافته های این پژوهش منجر به بینش عمیق ذینفعان از گردشگری ماجراجویی در منطقه ایلام و عوامل مؤثر بر آن شد. این جایگاه راهکارها و توصیه های مناسبی برای حفظ شرایط زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی استان ارائه کرده است که نوآورانه است.
کلمات کلیدی (انگلیسی)
- توسعه گردشگری
- گردشگری ماجراجویی
- مدل توسعه
- ناحیه ایلام
منبع