برخی از مورخان ساخت مسجد جامع الراس را به «رضیه سلطان بیگم»، دختر شاه سلطان حسین صفوی که همسر نادرشاه بود، نسبت می دهند. مسجد جامع الرس یا مسجد ایلخانی در اقدامات عمرانی سال های اخیر و در سال ۲۰۰۵ میلادی، تخریب و با ادغام فضاهای غربی حرم، شبستان جدید و بزرگی ساخته شد.
بهرمان ادامه داد: با توجه به اینکه تکنیک های ساخت این محراب ها بر اثر گذر قرن ها، فراموش شده است، از اصول علمی روز برای مرمت این اثر استفاده شد.
در شبستان جدید برای حفظ موقعیت مکانی محراب قدیمی، محراب جدیدی از سنگ سفید ساخته و در همان مکان نصب شد. پس از آن ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات که احیاء، مرمت و بازسازی آثار هنری ایران در عتبات مقدس را از رسالت های خود می داند، با رایزنی با مسؤولان عراقی برای مرمت این اثر فاخر وارد شد.
این استاد دانشگاه افزود: برای انجام پروژه مرمت، مطالعات تاریخی وسیعی صورت گرفت و توانستیم بر اساس مطالعات تطبیقی، شمایل اصلی محراب را استخراج و براساس آن قسمت های مفقودشده را طراحی کنیم.
محراب زرین فام پس از بازسازی و مرمت، با حضور کارشناسان بین المللی و سازمان یونسکو رونمایی شد و پس از تایید آیت الله سیستانی قرار است به موزه حرم مطهر علوی واقع در صحن و شبستان حضرت زهرا (س) منتقل شود.
این محراب به دست خاندان «ابی طاهر» از مشهورترین خانواده های هنرمند و استادکاران ایرانی در قرن هفتم و هشتم هجری شمسی در کاشان ساخته شده است. خاندان «ابی طاهر» محراب های زیادی را برای بقاء متبرکه مانند حرم امام رضا (ع) ساخته اند که برخی از آن ها امروز در موزه های ایران و جهان نگهداری می شوند.