غار باستانی کرفتو در فهرست موقت جهانی یونسکو ثبت شد

این غار دست‌ساز باستانی با قدمتی هفت‌هزار ساله، از جمله زیباترین و منحصربفردترین آثار تاریخی و شگفت‌انگیز مربوط به قرن سوم میلادی در استان کردستان به‌ شمار می‌رود که چندین دوره معابد مختلف همانند معبد میترا و هراکلس در دل آن قرار گرفته است و همواره به‌عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی و بی‌بدلیل استان، هرساله گردشگران زیادی را به سوی خود فرا می‌خواند.



منبع

استان کردستان به‌دلیل قدمت و پیشینه بلند تاریخی، یکی از استان‌های کهن کشور محسوب می‌شود که وجود آثار باستانی و سکونتگاه‌های طبیعی در دل صخره‌های سنگی شاهدی بر این مدعا است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اضافه کرد: همچنین برای مرمت و بازسازی این اثر تاریخی برنامه‌هایی شامل کاوش و حفاری غار در طول سه فصل و عملیات خاکبرداری در بخش‌های جلویی غار، انجام عملیات برق‌رسانی و نورپردازی محدوده داخلی غار تا بخش انتهایی ستون فقرات اصلی، ایجاد و احداث پله‌ها و پاگرد سنگی در محدوده بیرونی غار و نصب پله فلزی در بخش بیرونی دهانه آن برای تردد آسان گردشگران انجام شده است.

غار کرفتو یکی از بزرگ‌ترین غارهای دست‌کن و از طولانی‌ترین غارهای ایران محسوب می‌شود که در ۷۲ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سقز و ۶۷ کیلومتری شمال غربی شهرستان دیواندره قرار گرفته است.

به گفته وی غار باستانی کرفتو در ۲۰ بهمن‌ ۱۳۱۸ با شمارە ۳۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به‌ثبت رسیدە است.

به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در صورتی‌ که این اثر ارزشمند استان در فهرست جهانی قرار گیرد، علاوه بر معرفی هرچه بیشتر این منطقه، شاهد اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری یونسکو برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و گردشگری آن نیز خواهیم بود.

وی افزود: در سال‌های اخیر اقدامات موثری مبنی بر تهیه و بررسی پرونده این اثر تاریخی و فرهنگی استان و ارسال آن برای ثبت در میراث جهانی یونسکو انجام شده است که می توان به انجام مطالعات باستان‌شناسی، انجام مطالعات کارکرد سایت‌موزه کرفتو، بررسی و اجرای مطالعات ساختار و تاریخ معماری اشاره کرد.