معاون گردشگری کشور بهدنبال اعلام وزارت گردشگری دولت مصر درباره صدور ویزا برای گردشگران ایرانی، گفت: ساز و کار این اقدام از سوی وزارت امور خارجه تاکنون مشخص و اعلام نشده است.
انتهای پیام
این شبهجزیره بخش آسیایی مصر محسوب میشود و حلقه ارتباط آسیا با آفریقا است و دو استان کشور مصر به نامهای «شمال سینا» و «جنوب سینا» را شامل میشود که دارای شهرهای العریش، طور سینا، بیر العبد، الشیخ زوید، رفح، الحسنه، نخل، رأس سدر، أبو زنیمة، أبو ردیسة، شرمالشیخ و طابا است که از میان آنها، منطقه «شرمالشیخ» توریستی و تفریحی است.
پایگاه خبری مصراوی چندی پیش به نقل از احمد عیسی ـ وزیر گردشگری مصر ـ از صدور روادید (ویزا) مصر برای گردشگران ایرانی خبر داد. وزیر گردشگری مصر در یک نشست خبری اعلام کرد که کشورش به شهروندان چین، هند، رژیم صهیونیستی، ترکیه، ایران، مراکش و الجزایر ویزای گردشگری و تسهیلات دیگر میدهد. البته او تاکید کرده که شهروندان ایرانی تنها از طریق شرکتهای گردشگری میتوانند وارد مصر شوند و در حال حاضر تنها میتوانند به «جنوب سینا» سفر کنند.
محمدحسین سلطانی فرد ـ رییس دفتر حافظ منافع ایران در مصر ـ پس از اعلام این خبر در توئیتر نوشت: «گردشگران از طریق شرکتها و تورهای جهانگردی و بر اساس برنامهای که مورد توافق دو کشور قرار خواهد گرفت وارد مصر خواهند شد. ویزا در فرودگاه صادر میشود.»
معاون گردشگری اظهار کرد: نخست باید ساز و کار این اقدام، مکانیسم و چگونگی صدور ویزای مصر برای گردشگران ایرانی از سوی دولت آن کشور به اطلاع مقام رسمی کشورمان برسد که هنوز به ما اعلام نشده است و به نظر میرسد فعلا و در این مرحله، یک اعلام عمومی انجام شده باشد که البته نشان میدهد دولت مصر مصمم به گسترش روابط توریستی با ایران است؛ اما ساز و کار صدور ویزای توریستی مصر برای گردشگران ایرانی هنوز مشخص و اعلام نشده است.
علیاصغر شالبافیان به ایسنا گفت: ویزای ایران سالهاست برای اتباع مصری لغو شده است. به تازگی نیز وزارت گردشگری مصر خبر صدور ویزا برای گردشگران ایرانی را اعلام کرده است، اما هنوز از سوی وزارت امور خارجه کشورمان به معاونت گردشگری اعلام مکتوبی صورت نگرفته است.
«سینا»؛ منطقهای که دولت مصر فعلا اجازه سفر به گردشگران ایرانی را به آن داده است، در واقع شبهجزیرهای سهگوش است که میان دریای مدیترانه (از سوی شمال) و دریای سرخ (از سوی جنوب) و کانال و خلیج سوئز قرار گرفته و مساحت آن در حدود ۶۰ هزار کیلومتر مربع است که دارای مرز مشترک با اراضی اِشغالی فلسطین بوده که از همینرو، منطقهای چالشبرانگیز به شمار میآید.