به گزارش خبرگزاری ایرنا، سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر جهان که بیشتر آنها بومی هستند به جزیره کیش سفر می کنند تا از سواحل زیبا و منحصر به فرد این جزیره در کنار سایر جاذبه های گردشگری لذت ببرند. در این راستا نظافت سواحل کیش و جلوگیری از آلودگی آنها نه تنها یک وظیفه ملی و زیست محیطی است، بلکه یکی از الزامات حفظ این جاذبه مهم گردشگری است.
جزیره کیش حدود 45 کیلومتر ساحل دریایی دارد که جلوگیری از آلودگی آن کار ساده ای نیست و برای این کار باید از ماشین آلات پیشرفته و مدرن استفاده کرد. دستگاه هایی که تولید برخی کشورها را در انحصار خود دارند و تحریم های سختی که علیه کشور اعمال می شود به پاشنه آشیل عرضه آنها تبدیل شده است.
در همین راستا به سراغ سرپرست مدیریت پسماند و امور مناطق شرکت عمران، آب و خدمات جزیره کیش رفتیم تا با جزئیات نحوه پاکسازی سواحل این جزیره بیشتر آشنا شویم. ورمز فرجی به تلاش های فراوان برای پاکیزه نگه داشتن سواحل جزیره اشاره کرد و گفت: دستگاه نظافت سواحل کیش به دلیل شرایط خاص اقلیمی جزیره و عدم امکان تامین آن در سال 1378 از آلمان خریداری شد. قطعات یدکی به دلیل تحریم ها پس از 16 سال و در سال 1394 به طور کامل از سرویس خارج شد.
وی ادامه داد: در سال 1395 ضمن بازدید از نمایشگاه محصولات داخلی، ایده تولید دستگاه نظافت ساحلی به یکی از شرکت ها ارائه شد و این شرکت در کمترین زمان ممکن دستگاه مشابه خارجی را برای نظافت سواحل تولید کرد.
مدیر پسماند و امور مناطق شرکت عمران و خدمات جزیره کیش افزود: محصول تولید شده در کشور با وجود اینکه برخلاف محصول آلمانی خودکششی نبود و نیاز به تراکتور داشت، چاره ای جز خرید و یافتن یک تراکتور نداشتیم. راه حل برای آن این مشکل را حل کنید.
وی با بیان اینکه پس از گذشت دو سال از خرید این دستگاه دست ساز، یک دستگاه تراکتور نیز برای حمل آن خریداری شد تا مشکل آن برطرف شود، گفت: در حال حاضر سواحل پاویلیون، دیمون و سواحل شرقی با این دستگاه در حال پاکسازی هستند. اما مشکل دیگری هم داشتیم و آن عدم توانایی دستگاه ایرانی در جمع آوری ته سیگار بود.
وی بیان کرد: برای رفع این مشکل و پاکسازی سواحلی که امکان استفاده از دستگاه وجود ندارد به سراغ کارشناسان داخلی رفتیم و در نهایت دستگاه های سمباده دستی با الگوبرداری و مهندسی معکوس از نمونه های خارجی در کارگاه های شرکت آب عمران کیش تولید شد. و شرکت خدمات.
فرجی درباره نحوه عملکرد این دستگاه های دستی توضیح داد: این دستگاه ها برای انجام عملیات نظافت روزانه در سواحل که به وسایل مکانیکی دسترسی ندارند و یا جمع آوری ته سیگارها به تیم های نظافتی تحویل داده می شود.
وی همچنین به اقدامات هفتگی با کمک فعالان محیط زیست در راستای توسعه فرهنگی و مشارکت کیشوندان برای پاکیزه نگه داشتن سواحل اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر شهروندان و گردشگران شد.
فرجی با بیان اینکه ماشین آلات نظافت ساحل در کیش مشکلی ندارد افزود: نظافت سواحل تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی و افزایش ایمنی محیط زیست دارد و تمام تلاش خود را برای حفظ زیبایی جزیره کیش و جاذبه های گردشگری طبیعی آن به کار خواهیم بست.