«سر در مقدس» منتشر شد

مروری بر تعمیرات و مرمت ورودی اصلی بنای حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، توصیف معماری سر در ورودی دوره سلجوقی، مروری بر زندگی مجدالملک بانی قبه حرم، کتیبه سلجوقی سر در اصلی حرم و خوانش‌های ارائه شده، کتیبه‌های خط ثلث لچکی، نوع و فرم کتیبه از لحاظ تخصصی و تکنیکی، تاریخ کتابت کتیبه و ساخت بنای قبه از مباحث مطرح شده در کتاب «سر در مقدس» است. این کتاب به مرحوم استاد عبدالله قوچانی که دقت و قدرت او در خوانش کتیبه‌های اسلامی یگانه بود، تقدیم شده است.

کتاب «سر در مقدس» با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری مذهبی تهران در ۹۶ صفحه مصور (بخشی رنگی) تدوین و منتشر شده است.

«سر در مقدس» منتشر شد



منبع

به گزارش ایرنا از روابط عمومی ستاد گردشگری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، کتاب «سر در مقدس» بازخوانی و تحلیل کتیبه سلجوقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) به نویسندگی محمدمهدی محمدی عراقی و محمدمهدی امینی قمی و با مقدمه شهرام یوسفی‌فر با حمایت ستاد گردشگری شهرداری تهران توسط انتشارات فرسنگ منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

درباره این کتاب آمده است: «یکی از این بزرگان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدفون در شهرری مورد توجه تمام مسلمین ایران و حتی جهان هستند. بارگاه ایشان پس از ارتحال آن حضرت، یعنی اواخر قرن دوم هجری به مرور گسترش پیدا می‌کند و در دوره‌های آل بویه، علویان طبرستان، سلجوقیان، ایلخانان… تا دوران معاصر الحاقاتی به این بنا اضافه شد. یکی از قدیمی‌ترین بخش‌های حرم حضرت عبدالعظیم(ع) سردر ورودی اصلی آن است که مربوط به دوران سلجوقی بوده و از اهمیت بسزایی برخوردار است. پژوهش فعلی به بررسی معماری، باستان‌شناختی، تاریخی این سردر می‌پردازد.»