دلیل از بین رفتن فرصت‌ شغلی تورلیدرها چیست؟

وی افزود: بسیاری از راهنمایان گردشگری به دلیل افزایش قیمت ارز روی بخش خروجی، شغل خود را در ۴ تا ۵ سال گذشته از دست دادند. همچنین در بخش ورودی نیز مشکلات متعددی از جمله کرونا، تنش‌های سیاسی و تحریم‌ها را شاهد بودیم که این موارد به مشکلات راهنمایان گردشگری افزوده است. به دلیل موارد گفته شده و چهره‌ای که از ایران به صورت مخدوش توسط جهان ساخته شد تورهای ورودی به کشور به شدت کاهش پیدا کرد.

گردشگری با مشکلاتی که تورلیدرها با آن مواجه هستند میسر نمی‌شود

این راهنمای گردشگری در خصوص مهاجرت تورلیدرها تصریح کرد: راهنمایانی که در زبان‌های مختلف مهارت داشتند به دیگر کشورها مهاجرت کردند و تعداد دیگری که به صورت نیمه وقت در این شغل حضور داشتند با توجه به شرایط پیش آمده شغل نیمه وقت‌ آن‌ها تبدیل به صفر شده است. این در صورتی است که راهنمایان گردشگری سفیرانی هستند در خط مقدم مواجهه با گردشگران که فرهنگ یک کشور را به گردشگران خارجی معرفی می‌کنند.

عضو پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی ادامه داد: همچنین عدم اتصال به بانک جهانی مانع بزرگ دیگری برای حضور گردشگران به کشور است؛ اینکه گردشگران نمی‌توانند مسیر کارت یا ویزا کارت داشته باشند مانعی دیگر است و همین موانع باعث می‌شود برخی از گردشگران چنین مقصدی را برای سفر انتخاب نکنند که این عدم انتخاب در نهایت مشکلات زیاد دیگری برای تورلیدرها به همراه خواهد داشت.

این کارشناس گردشگری بیان کرد: اتفاقات گفته شده باعث شد بسیاری از راهنمایان شغل خود را از دست داده و تورهای داخلی نیز تحت تاثیر قرار گیرند. در نهایت باید گفت که صنعت گردشگری در کشور ما با مواردی که با آن مواجه هستیم میسر نمی‌شود. در کنار این موارد فعالیت تورهای غیرمجاز و افرادی که تورهای ترکیبی را مدیریت می‌کنند به شدت بر راهنمایان گردشگری فشار آورده است.

انتهای پیام



منبع

وی در خصوص مشکلات تورلیدرها در این دوران اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین مشکلات راهنمایان گردشگری از دست رفتن فرصت شغلی به دلیل عدم دسترسی به فضای مجازی است که می‌توانست ارتباطات را به ویژه با گردشگران خارجی حفظ کند.

ایسنا/خراسان رضوی  یک کارشناس گردشگری گفت: در حال حاضر مهمترین مشکلات راهنمایان گردشگری از دست رفتن فرصت شغلی به دلیل عدم دسترسی به فضای مجازی است که می‌توانست ارتباطات را به ویژه با گردشگران خارجی حفظ کند.

رضوانی بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر راهنمایان گردشگری برای جذب گردشگران از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی استفاده می‌کردند، در حال حاضر که تبادلات اینترنتی کاهش پیدا کرده و دسترسی به شبکه‌های اجتماعی کمتر شده، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به صنف راهنمایان گردشگری وارد شده است.

رضوانی اضافه کرد: در مقابل افرادی که برای دریافت کارت راهنمای گردشگری آزمون داده‌اند افراد زیادی هستند که بدون مجوز و غیر رسمی فعالیت می‌کنند و با توجه به فضایی که ترسیم می‌کنند می‌توانند جونان زیادی را جذب کنند، به عبارتی از پاشنه آشیل جوانان برای برگزاری تورها استفاده می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت گردشگری کشور اسفناک است و نمی‌توان اسم آن را صنعت گردشگری گذاشت. همیشه فصل تابستان زمان مناسبی برای رونق این شغل بود که ناآرامی‌های شهریور ماه و رسانه‌ای شدن آن به شدت گردشگری را تحت تاثیر قرار داد.

رضا رضوانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: راهنمایان گردشگری عموما بر روی ۳ دسته متمرکزاند یا راهنمایان تورهای داخلی هستند یا راهنمایان تورهای ورودی یا خارجی‌هایی که به ایران می‌آمدند و به زبان‌های مختلف انگلیسی، اسپانیایی، ترکی، عربی و آلمانی تسلط دارند و یا اینکه راهنمایانی هستند که تورهای ایرانی را به خارج از کشور می‌فرستند.

رضوانی با بیان اینکه تورلیدرها از سمت دولت حمایت نمی‌شوند، تصریح کرد: دولت وام‌هایی را به تورلیدرها اعطا کرد اما متاسفانه با گسترش کرونا شرایط به سمتی رفت که فضای کاری برای این افراد مهیا نشد. به عنوان یک راهنمای گردشگری نیز نمی‌توانم پیشنهادی برای بهتر شدن شرایط مطرح کنم، چراکه در کشور ما سیاست‌گذاری‌های کلان به شدت در بخش‌هایی از گردشگری تاثیرگذار هستند و تغییر این موارد از کنترل امثال من خارج است.