هدف من از شرکت در مسابقه این بود که بگویم ما کم بینا نیستیم. این را یکی از نابینایان شرکت کننده در مسابقه گفت که پخت غذای خود را تمام کرده بود و می خواست غذای خود را به هیئت داوران این رویداد برساند. وی با بیان این مطلب ادامه می دهد: جامعه به نابینایان نگاه بسته دارد و اغلب معتقدند چون نمی بینند نمی توانند کار خود را انجام دهند. کسی که به نظر می رسد از نتیجه پختن غذای خود راضی است، می گوید: اغلب به ما می گویند: “کار شما کیست؟” اگر هیچ کدام از ما در انجام کار خود سیاه نباشیم.
به گفته این سرآشپز، تمامی معلولان حاضر در این مراسم چه نابینا، چه مبتلا به سندروم داون و چه دارای معلولیت جسمی، خلاقیت خاصی در طرز پخت غذای خود داشتند که در صورت حمایت، می توان از آن استفاده کرد. در سطح جهانی به دست آورد. سطح
بهزاد خسروی، سرآشپز و داور این مسابقه حرفه ای، روند کار و نتایج آن را به دقت بررسی می کند. او درباره تجربه قضاوت در مورد غذای پخته شده توسط افراد معلول می گوید: من شخصاً چیزهایی یاد گرفته ام که در سن 52 سالگی نمی توانستم انجام دهم. من تلاش مستمر، شجاعت و شجاعت را دیدم که قبلاً هرگز ندیده بودم.
انتهای پیام/
منبع
یکی دیگر از شرکت کنندگان که با صبر و حوصله در حاشیه ایستاده تا پخت غذا برای نابینایان تمام شود، از برگزاری و حضور در چنین مراسمی خوشحال است. وی از طریق دوستش از شرایط شرکت در مسابقه آشپزی معلولان مطلع شد که او نیز اطلاعات یک خبرگزاری را خواند. او بر این باور است که انجام چنین فعالیت هایی باعث ایجاد انگیزه می شود. به گفته این شرکت کننده، افراد دارای معلولیت از نشان دادن توانایی های زیاد خود احساس خوبی دارند.
بیشتر آنها چشم بسته، چشمان سیاه دارند و مشغول آشپزی هستند. برخی آرام و برخی دیگر غرق در هیجان شرکت در مسابقه هستند. نابینایان آخرین گروه پخت غذا پشت اجاق گاز در آشپزخانه هتل هستند که قرار است در مسابقه آشپزی شرکت کنند. پیش از گروه نابینایان، معلولان جسمی حرکتی و سندرم داون در تهران پشت این اجاق گازها غذاهای محلی تهیه و تزیین می کردند و حالا منتظر اعلام نتایج داوری هستند.
مسابقه آشپزی به همت انجمن فرهنگ، ورزش و گردشگری پارس و با مشارکت ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری، صنایع دستی و بخش خصوصی در این چهار استان برگزار شد و فرصتی برای افراد دارای معلولیت فراهم شد تا مهارت های خود را به نمایش بگذارند. . قابلیت ها
به گزارش ایسنا، این مسابقات در سطح منطقه ای علاوه بر تهران برای استان های شمالی مازندران، گیلان و گلستان برگزار شد. نام مسابقه آشپزی جشنواره منطقه ای طعم امید 2 و موضوع آن پخت غذاهای سنتی توسط معلولان تاثیرگذار این استان ها با هدف معرفی غذاهای اصیل ایرانی و لزوم توجه به امکانات گردشگری است. به موضوع دسترسی ویژه برای افراد دارای معلولیت؛ روایتی از غذاهای ایرانی با ادویه جات دسترسی آسان.
قاضی Taste of Hope 2 می گوید: “خانمی که نمی توانست ببیند چگونه پیاز را خرد کند برای من هم بسیار جالب بود!” از کجا بفهمیم غذا پخته شده است؟ عالی بود و امروز درسی گرفتم. سه بار متنفر شدم به شخصه امروز بهترین روز دوران حرفه ای من بود. این را از ته دل می گویم.
این مسابقه با شرکت 18 نفر از معلولان در سه گروه نابینایان، سندرم داون و حرکتی برگزار شد. این مسابقه فقط سال گذشته در تهران برگزار شد.
در نهایت نوبت به اعلام نتایج داوری می رسد. هر سه گروه از افراد دارای معلولیت مایل به شنیدن نتایج هستند. اسامی اولین برندگان مسابقه آشپزی اعلام می شود. فاطمه توکلی با سندروم داون، دم پز، عزام طیبی جبلی، نبینا، پخت سماق آبی و عظام مهدی زاده، دم پز، بهترین ها در بخش معلولان حرکتی هستند. همه با هم برای عکس گرفتن. داوران، مسئولان و حامیان با آنها می آیند و در پایان همه شرکت کنندگان برنده اعلام می شوند و از اراده، انگیزه و خلاقیت آنها قدردانی می شود.
نتیجه دستیابی به این هدف را می توان در دستان نابینایان شرکت کننده دید که با چندین بار لمس غذای خود با نگرانی فراوان تزئین غذای خود را به پایان می برند. آنچه در ادامه این مسابقه دنبال می شود، شمارش و ورود غذاهای بومی و محلی این چهار استان با هدف توسعه گردشگری است. شرکت کنندگان نابینا غذاهایی مانند دیم بختک، اشکنه یا سوماکپیلو را انتخاب می کردند. غذاهایی که کم کم فراموش می شوند.
فاطمی خاطرنشان کرد: مسابقه و جشنواره طعم امید به عنوان یک اقدام نمادین در دومین سال برگزاری خود نشان داد که افراد دارای معلولیت دارای توانایی های منحصر به فردی هستند که می توان از آنها در کارکردهای مختلف جامعه بهره برد. وقتی فردی که نابینا است یا از معلولیت های دیگری رنج می برد می تواند غذاهای بسیار خوشمزه ای تهیه کند و مهارت های خود را به رخ بکشد. شکی نیست که او می تواند نقش ها و موقعیت های شغلی زیادی را در جامعه بپذیرد.
یکی دیگر از شرکت کنندگان از گروه سندروم داون لبخندی بر لبان خود می نشاند و از همه کسانی که مسابقه را برگزار کردند تشکر می کند.
سید مصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی نیز که در این مراسم حضور داشت با اشاره به اینکه این مسابقات مورد استقبال افراد دارای معلولیت قرار گرفت، گفت: در تلاش هستیم تا با کمک بخش خصوصی و ذیربط این رویداد ادامه یابد. فعالان متخصص در سال های آینده بیش از پیش می توانیم با در دسترس قرار دادن تمامی امکانات گردشگری کشور، توانمندی های بی پایان افراد دارای معلولیت را به نمایش بگذاریم و شرایط مناسب را برای میزبانی از این عزیزان فراهم کنیم.