خرید و فروش محوطه تاریخی در حمیدیه!

ایسنا/خوزستان یک دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به اینکه محوطه تاریخی حمیدیه پیش از ثبت در فهرست آثار ملی کشور بخشی از اراضی منابع طبیعی بوده است، گفت: پس از ثبت در فهرست آثار ملی به شماره ۷۹۳۰ برخی افراد برای تامین منافع شخصی خود با توجه به موقعیت زمین‌های تاریخی در ورودی شهر حمیدیه اقدام به خرید و فروش این محوطه کردند.

وی تاکید کرد: لازم است به موضع‌گیری مسؤولان و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی به این امر نگاهی انداخت چراکه که سکوت فرمانداری به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان و فرماندار به عنوان رییس شورای تامین در حفظ و نگهداری از آثار تاریخی کشور توجیه‌ناپذیر است. همچنین کمیسیون فرهنگی شورای شهر حمیدیه در قالب قانون شوراها و با توجه به مواد قانونی محوله بودجه‌هایی را برای فرهنگ‌سازی و جلوگیری از تخریب به عمل آورند.

وی افزود: این اقدام باعث شده منافع ملی و عمومی مردم با منافع برخی اشخاص تعارض پیدا کند.

انتهای پیام



منبع

او متذکر شد: ترک فعل و عدم اقدام به موقع اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان و معاونت میراث فرهنگی و یگان حفاظت در پیشگیری و تعیین عرصه و حریم و ابلاغ آن به دستگاه‌ها و نمایندگی حمیدیه قابل اغماض نیست.

احمد جعفری‌ماجد در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: این نکته را هم باید مدنظر قرار داد که گروهی اقدام به جایگزین کردن‌ سندهای مشاع و جا زدن آن به جای سند بخشی که محوطه تاریخی جزو آن است و فروش زمین‌های مذکور که از اراضی ملی و منابع طبیعی و میراث فرهنگی بوده کرده‌اند و گروهی هم دانسته یا ندانسته با قیمت‌های ناچیز اقدام به خرید قطعات زمین بدون مجوز کردند و همین امر تعارض منافع شخصی و ملی را به وجود آورد.

این دوستدار میراث فرهنگی ابراز امیدواری کرد: مدیران در راستای قوانین کشور با هدف حفظ، نگهداری و احیای این آثار ارزشمند که میراث تاریخی و هویت ملی کشور هستند اقدامات لازم را انجام و از سلب و نهب آن‌ها که روزانه بیشتر می‌شود جلوگیری کنند.

او خاطرنشان کرد: حال که بحث توسعه شهری مطرح است و همین امر بهانه تخریب، سرقت و حفاری غیرمجاز در محوطه تاریخی شده لازم است به موقعیت پنج‌گانه حمیدیه برای توسعه شهری نگاهی انداخت زیرا حمیدیه از شمال به سمت مسیر پادگان، از جاده دهکده شامی‌آباد، مسیر شبیشه حمیدیه سفلی و حمیدآباد، محور اهواز سوسنگرد کوی بسیجیان و همچنین از محور جنوبی زمین‌های تفکیکی صدرالسادات قابل توسعه است.

جعفری‌ماجد اظهار کرد: هم‌اکنون این معضل به وجود آمده که با توجه به اهمیت تاریخی و ملی زمین‌های محوطه تاریخی حمیدیه که به عنوان یکی از محوطه‌های میراث اسلامی بزرگ کشور محسوب می‌شود، در نتیجه زیاده‌خواهیِ برخی افراد سودجو، در خطر نابودی و تخریب قرار گرفته است.

این دوستدار میراث فرهنگی معتقد است: اصرار گروهی برای تخریب و از بین بردن آثار تاریخی و میراث ملی کشور به بهانه توسعه شهری شبهه‌برانگیز است.