وی درباره این بنای تاریخی بیان کرد: حمام سنگی در روستای چارلی مشابه حمام سنگی باشقورتاران است و از مصالح بومی در ساخت این بنا استفاده شده است همچنین در این بنا از سنگهای موجود در منطقه برای جداره و طاقهای بنا استفاده شده و به احتمال زیاد قدمت بنا به اواخر دورههای تیموری و صفویه برمیگردد.
غلامی با بیان اینکه پس از تعطیلی این حمام، بنا بلا استفاده بود، اظهار کرد: این حمام تاریخی در سال ۱۳۹۴ توسط اداره میراث فرهنگی مرمت شد و پس از ثبت ملی و مرمت با اولویت حفظ بنا میتواند تغییر کاربری دهد.
مهدی غلامی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات حوزه ثبت بناهای واجد ارزش شهرستان کبودراهنگ در سالجاری بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ چند پرونده ثبت در دست بررسی است که کار بعضی از آنها مانند پرونده حمام تاریخی کردآباد، پل آلانعلیا و حمام چارلی انجام شده و در انتظار ثبت هستند.
غلامی در ادامه گفت: پل آلانعلیا در نزدیکی روستای آلانعلیا و شهر گل تپه قرار دارد و دیگر اثری است که در انتظار ثبت ملی قرار دارد، این بنا در سال ۱۳۱۹ هجری شمسی توسط استادکاران چیره دست ساخته شده که تاریخ ساخت پل در یک طرف و نام محلی پل در طرف دیگر بر روی سنگها نوشته شده است، این پل زیبا در سال ۱۳۹۹ شناسایی شد.
به گفته رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کبودراهنگ، حمام سنگی در روستای چارلی کبودراهنگ نیز جزء اولویتهای بناهای ثبت ملی در این شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه حمام روستای کردآباد متعلق به اواخر دوره قاجار است، افزود: نقشه برداری از این حمام تاریخی در سال ۹۹ انجام شد و پرونده ثبت بنا در لیست کاندیدای ثبت بناهای شهرستان قرار گرفت.
ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کبودراهنگ از ثبت ملی حمام تاریخی کردآباد در آینده نزدیک خبر داد.
انتهای پیام