به گزارش خبرنگار ایرنا، در نماهنگی که آخر هفته گذشته منتشر شد، از ورود خانمی با لباس قشقایی فارس به باغ گیاه شناسی ارم وابسته به مدیریت دانشگاه شیراز ممانعت به عمل آمد و دلیل این ممنوعیت این بود که وی. این لباس را پوشیده بود و همان لباس اصلی بود.
به گفته یکی از فعالان فرهنگی بادیه نشین فارس، این موضوع با آزردگی جامعه بادیه نشین فارس به ویژه ایل قشقایی مواجه شد تا جایی که شیوخ ایل قشقایی خواستار پاسخگویی به این موضوع از دانشگاه شیراز شدند.
رحمان جوکر، مدیر باغ گیاه شناسی ارم دانشگاه شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این حادثه اتفاق افتاده و به گونه ای دیگر گفته شده و برای جلوگیری از حضور این زن با لباس قشقایی نبوده است.
ورود بانوان با لباس محلی به ارم باغ رایگان است
این کارگردان بیان کرد: با ورود این خانم با لباس محلی به پارک ارم گفت که مستند تلویزیونی می سازم و مسئولان در ورودی پارک از رسانه ها و حراست دانشگاه شیراز از وی معرفی نامه کتبی خواستند.
وی افزود: این زن و همراهش که چنین پیامی برای ارائه نداشتند در ورودی پارک ارم از کارکنان شکایت کردند و سپس این فیلم را ضبط و منتشر کردند.
مدیر باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: پس از انتشار این فیلم، شیوخ و سران ایل قشقایی به پارک ارم آمدند و با آنها جلسه ای داشتیم که در آنجا مشکل توضیح داده شد و نگرانی آنها به خوبی خاتمه یافت که از ورودش جلوگیری شد به پارک ارم هم آمد و دید که چنین مشکلی وجود ندارد.
جوکر گفت: من به صراحت اعلام می کنم که ورود افراد با لباس محلی ایرانی از هیچ قبیله و طایفه ای به باغ گیاه شناسی ارم ممنوع نیست.
مدیر باغ گیاه شناسی ارم شیراز: به صراحت اعلام شد که ورود لباس های محلی ایرانی از هیچ قبیله و طایفه ای به باغ گیاه شناسی ارم ممنوع نیست.
مدیر باغ گیاه شناسی ارم شیراز افزود: همه روزه بانوان با لباس های ترکی، لری، محلی بلوچی و… از باغ ارم بازدید می کنند و هیچ مانعی برای ورود آنها وجود ندارد.
جوکر ادامه داد: اگر لباس های محلی بدون مقنعه یا لباس عروس باشد، طبق نظر برخی از ماموران ممکن است از ورود آن ها جلوگیری شود، اما منعی برای ورود خانم هایی که لباس محلی می پوشند وجود ندارد.
وی گفت: پیشنهاد می کنم یک روز بدون هماهنگی در باغ ارم بمانید زنان زیادی با لباس ترک و لری که از فارس یا مناطق دیگر کشور مانند چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد برای دیدن باغ آمده اند را خواهید دید. .
مدیر باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز گفت: زنان سالمند زیادی از یاسوج یا سایر مناطق فارس می آیند و جز لباس محلی لباسی برای پوشیدن ندارند و هیچکس مانع آمدن آنها نمی شود.
گوکار گفت: مشکلی که به وجود آمد به دلیل سوء تفاهم بود که طبق قانون، تولید فیلم و مستند در اماکن گردشگری نیاز به مجوز و معرفی نامه دارد. برنامه تلویزیونی خوسا برای شیراز نیز هر هفته با مجوز در باغ ارم ضبط می شود.
زن بادیه نشین با لباس بومی خود وارد جامعه می شود
عفت آبسلان از فعالان جامعه بادیه نشینان فارس و از اعضای طایفه پنجم به خبرگزاری ایرنا گفت: لباس بادیه نشین سنت و اصالت فرهنگی جامعه بادیه نشینان است و زنان از آن مراقبت می کنند.
وی گفت: زنان قشقایی و سایر اقوام فارس با این لباس بومی وارد جامعه می شوند و می خواهند با این لباس به مکان های گردشگری بروند.
این فعال بادیهنشین گفت: لباسهای طوایف بادیهنشین فارس پوشیده از حجاب است و اگر مانعی برای حضور آنها وجود داشته باشد، باید به روشنی مشکل را تبیین کرد، زیرا مانند حفظ میراث ملی کشور است.
پارک ارم یکی از زیباترین پارک های ایران است که در خیابان ارم شیراز واقع شده است.
تاریخ ساخت و بنای اولیه باغ ارم شیراز به طور دقیق مشخص نیست، اما در سفرنامههای قرن دهم و یازدهم هجری شرحی از آن وجود دارد. این باغ در دوره سلجوقیان و انگوی ایجاد شده است. هر چند از او اطلاعی در دست نیست; به جز یکی از غزلیات حافظ که از آن می توان فهمید که اینجوها باغ را کنترل می کردند.
برخی تاریخ ساخت این پارک را دوره سلجوقیان می دانند. زیرا در آن زمان اتابگ قراچه حاکم فارس باغ تخت و چند باغ دیگر را در شیراز بنا کرده بود و احتمالاً این باغ به درخواست او ساخته شده است.
باغ ارم در سال 1353 در فهرست آثار ملی و در سال 1390 (2011) در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و هم اکنون به عنوان باغ گیاه شناسی شامل انواع درختان، درختچه ها، گل ها و گیاهان متنوع است که به ایران و ایران تبدیل شده است. مقاصد گردشگری