او افزود: تپه ای در این روستا وجود دارد که پای کوه است و\xa0 مردم روستا از صبح به این تپه می آیند و صبحانه هم همان جا میل می کنند. سپس یک گوسفند را قربانی می کنند و برای غذای آن روز با گوشت گوسفند آبگوشت طبخ می کنند. در پایان روز هم به امامزاده روستا می روند، نماز می خوانند و به شکرانه این که محصول خوبی داشتند دعا و نیایش می کنند و سپس به خانه خود باز می گردند. \xa0
این\xa0کارشناس میراث ناملموس همچنین به آیین شکرگزاری دیگری به نام «آیین دارامام» در همدان اشاره کرد که در خردادماه امسال به ثبت ملی رسیده است و درباره آن گفت:\xa0 «دارامام» یکی دیگر از آیین های شکرگزاری است که هم برای آب و هم محصول، چند بار در سال در روستای\xa0حیدره قاضی خان اجرا می شود. در این روستا تپه ای وجود دارد که چند چشمه و درخت روی آن قرار دارد. در اردیبهشت ماه که آب چشمه پر می شود مردم روستا به تپه می آیند و کنار یکی از درخت های این تپه که به دارامام معروف است (درختی که نظر کرده حضرت علی (ع) است) گوسفندی قربانی می کنند و برای ناهار آبگوشت طبخ می کنند. \xa0
نعمتی افزود: در تیر و مرداد نیز زمان برداشت محصول دوباره آیین شکرگزاری کنار این درخت برپا می شود و حاضران گوسفند قربانی می کنند و تا بعد ازظهر کنار هم وقت می گذرانند و بعد هم به نیایش می پردازند. \xa0
انتهای پیام\xa0