مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس اضافه کرد: هیچ محدودیتی در حوزه حمایت از سرمایهگذاران گردشگری در بافت تاریخی شیراز وجود ندارد، اگر خانهای تاریخی نباشد، اما بخشی از هویت و معماری را دارا باشد، سرمایهگذاران با مرمت و احیای این بناها میتوانند گامی در راستای پویایی آن بردارند.
به گزارش ایسنا، طی هفتههای اخیر، خبرهایی حاکی از افزایش موارد ابتلا به سالک جلدی در بخشهایی از بافت تاریخی شیراز همزمان با دیگر نقاط این شهر و همچنین سایر شهرستانهای فارس، رسانهای شد و به دنبال آن، بازدیدهای مسئولان و اجرای اقدامات ضربتی، حادث شده است.
محسننژاد ضمن یادآوری اینکه بافت تاریخی شیراز جزء بافتهای منحصربهفرد و ارزشمند تاریخی کشور و بیانگر هویت، تاریخ و فرهنگ این شهر است، گفت: اقدامات مختلف مرتبط با این بافت ضوابط و مقررات خاصی دارد که مورد تأکید و تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی است، لذا دستگاههای متولی باید با همکاری و مساعدت برای رفع مشکلات بافت تاریخی، فرهنگی در عین حفاظت وصیانت از آن تلاش کنند.
بیماری سالک به دلیل انتقال تک یاختهای به نام “لیشمانیا” و از طریق گزش پشه خاکی به انسان منتقل میشود؛ محل زیست و تکثیر پشه خاکی، مخروبهها، محل تجمیع زباله ساختمانی و … است و از طرفی ناقل بودن این حشره مستلزم وجود جوندگانی نظیر موش صحرایی و بعضا سگهای ولگرد آلوده به لیشمانیا است.
انتهای پیام
منبع
او ادامه داد: این اداره کل با همکاری سایر دستگاههای متولی و با تغییر کاربری مناسب و پویا در برخیهای خانههای تاریخی بافت؛ راهاندازی اقامتگاههای بوم گردی، اقامتگاههای سنتی، سفرخانههای سنتی، کاربریهای فرهنگی از قبیل خانههای تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی و کارگاههای صنایع دستی شرایط را برای رونق وتوسعه گردشگری در بافت تاریخی مهیا کرده و این امر از مهم ترین راهکارهایی است که موجب جلوگیری از ایجاد فرسودگی و تخریب در بافت تاریخی و بناهای باارزش شده و رونق دوباره بافت تاریخی را موجب شده است.
او افزود: اگر فضاهایی در بافت تاریخی، فرهنگی وجود داشته باشد که واجد ارزش تاریخی بوده و شرایطی دارد که در آنجا زباله انباشت شده و متولیان امر اذعان میدارند که میراث فرهنگی اجازه پاکسازی محیط را نمیدهد در اینجا صراحتا اعلام میکنیم که با هماهنگی قبلی و استعلام از این اداره کل مجوز پاکسازی فضاها در چارچوب رعایت ضوابط و مقررات حفظ اثر در اسرع وقت صادر و کمال همکاری با متولیان انجام خواهد شد.
محسننژاد خاطرنشان کرد: حفظ سلامت مردم از مهمترین تکالیف شرعی و عرفی هر نهاد و دستگاهی به شمار میرود و در این راستا اداره کل میراث فرهنگی فارس آماده همکاری با سازمانهای مرتبط با بهداشت و سلامت، شهرداری و دیگر دستگاههای متولی است.
سید مؤید محسننژاد یکشنبه چهارم تیرماه به خبرنگاران گفت: در برخی اخبار ذکر شده که میراث فرهنگی اجازه پاکسازی محوطههای خانههای تاریخی و بناهای فرسوده را نداده و این امر موجب تجمع زباله و انتشار بیماری سالک شده است.
ایسنا/فارس مدیرکل میراث فرهنگی فارس پیرامون انتشار اخباری مبنی بر شیوع بیماری سالک در محدودهای از بافت تاریخی شیراز بهواسطه تجمع زباله در برخی خانههای فرسوده و مخروبههای موجود در این بافت، توضیحاتی ارائه کرد.