رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مصرف یخ و آب بسیار خنک نیز دمای بدن را بالا برده و موجب ایجاد عطش میشود، عنوان کرد: به همین دلیل توصیه میشود زوار مصرف آب سرد را به حداقل برسانند.
وی استفاده از چفیه، کلاه و عینک در طول مسیر حرکت را نیز توصیه کرد و گفت: بهتر است زوار هر از گاهی چفیه خود را با آب مرطوب کنند.
شکیبا با بیان اینکه زوار باید غذاهایی استفاده کنند که بدن آب کمتری از دست میدهد، گفت: به جای استفاده از شیرینی، غذاهای شور، کنسروها، غذاهای سرخ کرده و ادویهها که باعث تشدید تشنگی میشود، مصرف میوهها به ویژه هندوانه و طالبی توصیه می شود. همچنین پیشنهاد می شود زوار از غذاهایی با طبع گرم کمتر استفاده کرده و در مسیر، بیرویه غذا نخورند.
انتهای پیام
منبع
وی همچنین توصیه کرد، زوار تا حد ممکن از لباسهای گشاد، نخی و خنک استفاده کرده و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزند.
شکیبا ادامه داد: بهتر است زوار برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز در موکبها استراحت کرده و عصر یا شبها به پیادهروی پرداخته و به مسیر خود ادامه دهند.
وی خاطر نشان کرد: زوار باید در صورت بروز خستگی یا کوفتگی، حرکت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف کرده و پس از بهبودی نسبی به ادامه مسیر بپردازند.
ایسنا/کرمانشاه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به زائران اربعین توصیه کرد، برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن آب را جدی بگیرند.
وی ادامه داد: توصیه می شود زائران برای جلوگیری از گرمازدگی نوشیدن آب را جدی بگیرند و در مسیر پیاده روی حتما از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده کنند.
شکیبا در پایان توصیه کرد، زوار تا قبل از رفتن به زیارت اربعین و به منظور آمادگی برای تشرف به راهپیمایی اربعین، صبحها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشند و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشند تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه امسال مراسم عظیم پیاده روی اربعین حسینی(ع) در روزهای تابستان برگزار میشود و گرمسیر بودن مسیر راهپیمایی زوار شرایط را برای گرمازدگی آنها فراهم میکند، توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت و جلوگیری از گرمازدگی زائران را ضروری دانست.
دکتر ابراهیم شکیبا با بیان اینکه گرمازدگی شدیدترین شکل بیماریهای ناشی از افزایش دما است، اظهار کرد: در صورت ابتلا به گرمازدگی، زندگی و سلامت فرد مبتلا به شدت به خطر میافتد.
شکیبا توصیه کرد، زائران تا حد امکان نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار مصرف نکنند، چرا که بدن را کم آب و خشک میکند و به جای آن از شربتهای سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنند.