تغییر کارکرد برخی کولبران پس از ثبت جهانی اورمانات

فرزامی گفت: ثبت جهانی پرونده هورمان/ اورامانات باعث آشنایی بیشتر مردم ایران و سایر نقاط با این منطقه شده است البته در ثبت های جهانی، معرفی هویت فرهنگی ملت و تمدن بخشی از اهدافی است که به دنبال آن هستیم. که پس از تجربه ثبت پس انداز به تدریج اجرا می شوند.

معاون میراث فرهنگی اقلیم کردستان درباره اقدامات انجام شده پس از ثبت اورمانات در فهرست میراث جهانی یونسکو و آثاری که این امر برجای گذاشته است، توضیح داد: ثبت جهانی باعث افزایش فرصت های شغلی در این منطقه مرزی شده است. اورمانات در مرز ایران و عراق قرار دارد و عده ای که کولبری می کردند به گردشگری آمدند و شروع به بوم گردی کردند که نه تنها برای خودشان بلکه برای یک یا چند خانواده و روابط ملی و بین المللی است. برای آنها اتفاق افتاد از سوی دیگر آمار گردشگری این منطقه در سال جاری نسبت به سال های گذشته بسیار متفاوت است که یکی از تاثیرات مثبت ثبت جهانی اورامانات است.

وی در سالگرد میراث فرهنگی اقلیم کردستان در سالگرد ثبت جهانی «منظر فرهنگی هورمان/اورمانات» در یونسکو اظهار داشت: ثبت جهانی به نوعی موجب ارتقای اشتغال در این منطقه مرزی به عنوان شغلی شده است. یک خانواده.

انتهای پیام/

منبع

وی افزود: مردم منطقه اورامانات به تدریج به اهمیت ثبت جهانی پی برده و با برنامه های ما همکاری می کنند و مشارکت مردمی را در کنار خود داریم.

جولان فرضی با اشاره به سالگرد کتیبه جهانی هورمان/ اورامانات در 5 مرداد 1400 مصادف با 27 ژوئیه 2021 که در چهل و چهارمین اجلاس یونسکو به اتفاق آرا به عنوان بیست و ششمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد. وی در چین به ایسنا اظهار کرد: امسال سومین سالگرد ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان/اورمانات که بزرگترین منظر فرهنگی ایران است در فهرست میراث جهانی یونسکو است.