گفت: آدم جد زنده اش را نمی کشد تا ارث او را بگیرد! آدام پدربزرگ زنده اش را که حافظه جمعی خانواده است به کاردرمانی می برد که او را شفا می دهد و بازیابی می کند. این مسجد زنده است و نفس می کشد پس چرا تخریبش می کنند؟! چرا مسجدی را که برای مبارزه با استعمار انگلیس ساخته شده بود تخریب کردند و دوباره ساختند؟ در آن زمان که مدرسه انگلیسی را در اینجا ساختند، یک فرد مشتاق در این شهر برخاست که درک فرهنگی و درک معماری داشت و گفت قبل از هر کلمه انگلیسی یک کلمه از دین بگوییم. اما به جای اینکه این مسجد را به موزه ای برای مبارزه با استعمار تبدیل کنیم، ریشه آن را می بریم.
یک فعال فرهنگی به خبرنگار ایسنا گفت: ساعت 12 ظهر امروز که به مسجد کازرونی آمدم با صحنه بسیار دردناکی روبرو شدم و دیدم کارگران در حال تخریب محراب مسجد و سطح جلویی دیوارهای داخلی مسجد هستند. مسجد.» قسمت بزرگی از شبستان کلیسا ویران شد، گچ بری شد، محراب بریده شد، تمام کاشی ها دور ریخته شد و نیمه پایینی محراب به کلی ویران شد گفتند: چرا مسجد را خراب می کنی؟
وی توضیح داد: تمام نمادهای فرهنگی خود را می کَند و روی آن ها آپارتمان می سازیم! آقایان می خواهند روی این ساختمان پلان آپارتمان بسازند، چه کار کنیم؟ در این شهر زمین زیاد است، بروید جای دیگری بسازید. چرا پدربزرگ زنده ما را بیرون می کنی!
اسنا/اصفهان امروز بخشی از صحن اندرونی مسجد کازرونی و محراب آن تخریب شد و با تلاش مردم محله عباس آباد و ارتباط با یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان این تخریب متوقف شد. در زمان حاضر
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: متاسفانه میراث فرهنگی است!
ایسنا نیز پس از شنیدن خبر تخریب مسجد کازرونی، این موضوع را مطرح کرد فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان وی با بیان اینکه بعداً سرهنگ علی قربان پور فرمانده این یگان در گفت و گو با ایسنا اعلام کرد: فعلاً این انهدام متوقف شده است اما متاسفانه مجوز به آنها داده شد که از آنها خواستیم فعلا توقف کنند. بودن.» با حساسیتی که با لطف شما انجام دادیم.»
وی تاکید کرد: مسائل فرهنگی نیازمند متولی با ذهن روشنفکر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تخریب متوقف شده تا روز شنبه ارتباط برقرار کنیم تا کارشناس یا نماینده میراث فرهنگی در مرمت ها حضور داشته باشد به جای اینکه آن طور که می خواهند تخریب کنند!
مریم کارشناس برجسته معماری و فعال فرهنگی ادامه داد: در حد توانم روی مسائل فرهنگی کار می کنم. موضوع معماری یک موضوع فرهنگی چند وجهی است. تخریب مسجدی 80 ساله که خاطره جمعی این شهر است، جنایت یا سوء تفاهم نیست.
این فعال فرهنگی افزود: چرا باید در حل این مهم که یک سال پیش به چالش شهری تبدیل شده است، پیش برویم؟ من در مسائل حقوقی به مجتهد فتاوی مرجع تقلید مراجعه می کنم اما چرا در بحث معماری به سراغ مجتهد معماری نمی رویم؟ چرا باید عده ای که می سازند و می فروشند مسئول تخریب یک ساختمان هشتاد ساله برای خود شهری باشند که تاریخ فرهنگی دارد؟
انتهای پیام/