برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران

وی تاکید کرد: سمنویی که به خارج کشور صادر می شود، با غلظت بالایی در اندازه شکلات طبخ می شود تا در مدت ۲۰ روز فاسد نشود.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن طی این روز بازی های بومی و محلی نیز برگزار می شود و رقص آئینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرایی خواهد شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه با اشاره به اینکه در این شهر، ۲۰۳ کارگاه تولیدی سمنو وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۲۰۰ کارگاه خانگی است و ۳ کارگاه نیز بزرگ که هر روز حدود ۶ دیگ بارگذاری می کنند.

محمودی با بیان اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می شود.

ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه از برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در شهر درق خبر داد.

وی افزود: البته میزان تولید سمنو در ۳ کارگاه خانگی نیز در طول روز بالا است.

این مسئول ادامه داد: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار خواهد شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها خواهد بود.

در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه‌ی گندم و آرد سبوس‌دار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگ‌ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می شود که بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی می‌تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بخشد.

گفتنی است شهر درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به دلیل به کار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.

این مسئول تصریح کرد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان از جمله کشورهایی هستند که این محصول به آن ها صادر می شود و مقدار قابل توجهی نیز به جزیره کیش ارسال می شود.

وی افزود: علاوه بر آن ۳ تن سمنوی دیگر نیز از قبل آماده شده که در این روز به متقاضیان فروخته خواهد شد.

انتهای پیام



منبع

وی با بیان اینکه این جشنواره در تاریخ ۴ اسفند ماه در این شهر برگزار می شود، گفت: قرار بر این است تا طی این روز ۱۶ دیگ سمنو بارگذاری شود.

وحید محمودی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه شهر درق یکی از مهمترین مناطق ایران در تولید سمنو است، اظهار کرد: در همین راستا کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.

بکاربردن شیوه‌های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.

به گفته محمودی، هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.