برخی مسیرهای روستایی کردستان مسدود شد/ آثار تاریخی محفوظند

او افزود: در حال حاضر مشکلی در آثار تاریخی نداریم و اگر به صورت موردی به ما اطلاع‌رسانی کنند، سریع اقدامات لازم حفاظتی را انجام می‌دهیم. از سال گذشته هم طبق قانون، تعداد زیادی از بناهای تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کردیم و با همکاری آن‌ها این بناها را مرمت و احیا کرده‌ایم و برخی هم تغییر کاربری داشته‌اند. از این نظر هم مشکلی در این بناهای تاریخی نداریم و بخش خصوصی اقدامات حفاظتی را برای آن‌ها انجام داده است.

مهرزاد افزود: راه‌های روستاهایی مانند «زیویه» که مقصد گردشگران است، بسته شده است که در روزهای آینده بزودی پاک می‌شوند. همکاران ما در راهداری در پاکسازی راه‌ها و جاده‌ها فوری اقدام می‌کنند و اماکن توریستی را در اولویت قرار داده‌اند. ممکن است راه‌های روستاهای گردشگری چندین ساعت بسته شوند، اما به سرعت راه‌های آن پاکسازی می‌شود.  

منصور مهرزاد درباره وضعیت آثار تاریخی و باستانی این استان با توجه به برودت هوا و اعلام «هشدار نارنجی» در بسیاری از مناطق کشور، گفت: بیشتر آثار تاریخی کردستان محفوظ هستند و بناهایی که بیشتر در معرض عوامل جوی قرار دارند، در سال‌های گذشته محافظت و رفع خطر شده‌اند. گاهی به صورت موردی پیش می‌آید که سانحه‌هایی، مانند زلزله باعث ایجاد ترک‌هایی در بناها شود، اما برای این موارد هم اقدامات حفاظتی لازم را انجام داده‌ایم.

سرپرست میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع کردستان درباره وضعیت خدمت‌رسانی به مسافران گفت: از روز گذشته که بارش‌ها ادامه داشته، راه‌ها و مسیرهای رفت‌وآمد برای مسافران پاکسازی شده است. برای مسافرانی که از طریق جاده به کردستان می‌آیند، تا همدان مشکلی وجود ندارد، اما بعد از آن به زنجیر چرخ نیاز دارند. در واقع مشکل بین جاده‌ای نداریم. مسیرهای رفت‌وآمد در روستاها ممکن است بسته شوند. البته یکی دو روز آینده پاکسازی این مسیرها نیز انجام می‌شود.

احتمال مسدود شدن مسیرهای روستایی در کردستان

سرپرست میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان ادامه داد: هر سال در استان کردستان شاهد برف و باران هستیم و این شرایط آب‌وهوایی برای ما عجیب و کنترل نشده، نیست. شاید در استان‌های دیگر این شرایط آب‌وهوایی اضطراری باشد، اما برای کردستان این شرایط عادی است و بر همین اساس پایش‌ها و اقدامات حفاظتی انجام شده است و همیشه آمادگی لازم برای حفظ بناهای در خطر داریم.  

او بیان کرد:‌ محوطه‌های تاریخی کردستان که شناسایی و ثبت ملی شده‌اند، در خطر نیستند و خاک حافظ آن‌هاست. این محوطه‌ها برای آیندگان هستند و نیاز به کاوش ندارند. ما کاوش را برای محوطه‌هایی انجام می‌دهیم که مواردی برای شناسایی وجود داشته باشد یا سد در آنجا احداث شود. امروز توانایی حفاظت از تپه‌های باستانی وجود ندارد و بهترین راه حفظ آن‌ها این است که کاوش نشوند.  

سرپرست میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان در عین حال که از مسدود شدن برخی مسیرهای روستایی خبر داد، گفت: شرایط جوی موجود تهدیدی برای آثار تاریخی استان نیست و اقدامات حفاظتی انجام شده است.

مهرزاد درباره شرایط کاوش و مرمت در این شرایط آب و هوایی، اظهار کرد: فصل انجام کاوش و مرمت در کردستان تمام شده است، موردی نداشتیم که به خاطر این شرایط جوی، کاوش یا مرمت آن متوقف شده باشد. همچنین آخرین کاوشی که انجام شده به سد «نیاباد» مربوط است که برنامه‌های مطالعاتی و کاوش آن از سال ١٣٩۶ آغاز شده است. کاوشی هم برای شناسایی در اطراف قلعه «حسن‌آباد» انجام دادیم و دیگر موردی برای کاوش نداشتیم.

انتهای پیام



منبع