برآمدگی و ترک کف بازار تاریخی ساوه در نتیجه احداث مجتمع تجاری شهرداری

این بازار حدود ۶۰۰ متر طول دارد و در آن انواع حجره‌ها با انواع شغل‌ها مشغول به کسب و کار هستند. بازار تاریخی ساوه دارای چند دالان، مسجد، چهارسو و تیمچه است و در انتهای جنوبی بازار و در میدان انقلاب، مسجدی به چشم می‌خورد به نام مسجد انقلاب که بسیار بزرگ و دیدنی است.

وی بیان کرد: با مقصر شناخته شدن شهرداری ساوه، مجموعه مدیریت شهری مکلف به بازسازی و مرمت آسیبی است که متوجه این بنای تاریخی شده و میراث فرهنگی نیز در این خصوص همکاری خواهد کرد.

گفتنی است، مجموعه تاریخی بازار ساوه مربوط به دوره صفوی است، امتداد این بنا از شمال به خیابان امام خمینی(ره) و از جنوب در میدان انقلاب واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

ایسنا/مرکزی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه گفت: برآمدگی و ترک کف ابتدای بازار تاریخی این شهر ناشی از احداث مجتمع تجاری شهرداری ساوه است.

وی افزود: به محض دریافت گزارش در این رابطه به اتفاق کارشناسان میراث فرهنگی و شهرداری ساوه از محل آسیب واقع در شروع ابتدای تاق‌ها و  پایه ستون‌های سنتی ابتدای بازار از سمت خیابان امام بازدید بعمل آمد و مشاهده شد به علت فشار وزنی ناشی از احداث مجتمع تجاری شهرداری در بخش شرقی ابتدای بازار، زمین زیر ساخت و پی مغازه‌ها و پایه ستون‌ها در این بخش به سمت غرب حرکت کرده و در نتیجه باعث ایجاد ترک در جرزهای باربر و دیوار و ستون ها و برآمدگی و ترک در کف بازار در قسمت جنب پایه ستون‌ها شده است.

انتهای پیام



منبع ایاز افزود: در این خصوص با شهرداری ساوه در راستای رفع مشکل و معضل هماهنگی و مکاتبه شده است و با توجه به پیگیری مالکین مغازه‌های بازار از شهرداری ساوه، باید مجموعه مدیریت شهری نسبت به رفع این معضل اقدام کند.

رضا ایاز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: احداث ساختمان تجاری شهرداری ساوه در مجاورت ابتدای بازار این شهر(گاراژ قدیم قم) فشار وزنی را به بنای تاریخی بازار وارد کرده است.