بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

این پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: این گونه مرمت ها که بدون نظارت و تحت فشار انجام می شود به آثار تاریخی و حفاظت آسیب می زند و نتیجه آن هدر رفت مالی و مهمتر از آن آسیب به آثار تاریخی و فرسودگی آنهاست. در آینده، مرمتگران و گروه باید بیایند تا خرابکاری هایی را که این افراد در معرض آن قرار گرفته اند، با یک طرح مرمت ترمیم کنند.

وی ادامه داد: چند سالی است که نوسازی های بی رویه در حال انجام است و بارها با مدیران کل استانداری ها صحبت کردم و تذکر دادم اما در تنظیم کار تردید داشتند. حتی امسال دو نکته را به مدیر فعلی میراث فرهنگی استان فارس تذکر دادم.

انتهای پیام/

منبع

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

این تصاویر توسط سیاوش آریا، فعال و پژوهشگر میراث فرهنگی به ایسنا ارسال شده است

یک فعال و پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: مرمت های غیراصولی و ناصواب در چهار ضلعی «صحرایی بوشنج» در استان فارس به هویت آن لطمه زده و چهره زشتی برای این چهار ضلعی تاریخی به جا گذاشته است.

این فعال حوزه میراث فرهنگی گفت: مرمت های سریالی و غیر اصیل استانداری فارس آن را به یکی از بدترین استان ها در عرصه مرمت تبدیل کرد که گواه آن مرمت های غیراصلی مانند آتشکده رستاق درب است. ، و قلعه رستاق. بوسکان کازرون، مقبره جاماسیب در شهر خاور، دست سرباز هخامنشی در میراث جهانی پارسی (تخت جمشید) و آرامگاه سعدی که تنها بخشی از هدر رفت پول و خسارت به مرمت است. تاریخ تاریخی و فرهنگی کشور اثرات تکرار نشدن

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

چهار اتاق “صحرایی بوشنگ” قبل از مرمت غیر اصلی

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

همان جعبه پس از ترمیم غیر اصلی

به گفته این پژوهشگر میراث فرهنگی، محوطه تاریخی کویر بوشنگ در تاریخ 18 بهمن 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و قدمت میدان مرمت شده به دوره میانه اسلامی می رسد. این منطقه در داخل شهر درب و روبروی دید مسئولان قرار دارد.

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

وی با تعجب گفت که چرا چنین فاجعه ای همیشه تکرار می شود و چرا از مرمت خوب در شهر یزد و سایر استان ها درس نمی گیریم. وی گفت: می خواهم عملیات مرمت غیراصلی در سراسر سرزمین کهن پارس متوقف شود و از مسئولان عالی میراث فرهنگی کشور و پژوهشگاه حفاظت و مرمت نظارت و بازرسان برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه غیراصلی را بفرستند. ترمیم های اصلی

سیاوش آریا، فعال و پژوهشگر میراث فرهنگی، عکس هایی از این میدان را در اختیار ایسنا قرار داد و گفت: استفاده از مصالح ناسازگار و کارهای بسیار بد و کثیف باعث ماندگاری منظره زشت و زشت و آسیب دیدن بنا شد.

بازسازی کلبه چهار طبقه تاریخی + عکس

آریا انگیزه این اقدامات را دستورات و فشار برای دستیابی به پروژه های مرمتی دانست و افزود: مرمتگران متخصص، مجرب و تحصیلکرده بسیاری با تجربه هستند که اکثر آنها از کارکنان میراث بوده یا هستند.