بنابر آمار سازمان حج و زیارت، درحال حاضر حدود شش میلیون نفر در نوبت عمره منتظر هستند.
او افزود: انتظار داریم که خواستههای زائران به مقامات سعودی منتقل و به اجرایی کردن آنها توجه شود.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ نیز با برشمردن برخی خواستههایی که زائران ایرانی از کشور عبرستان انتظار دارند، یادآور شد: یکی از شعارهای کشور میزبان «خدمة الحجاج شرف لنا» است و این شعار زمانی تحقق خواهد یافت که به خواستههای زائران توجه و برای تحقق آن تلاش شود.
عباس حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ خطاب به نماینده امیر مدینه و معاون وزیر حج و عمره عربستان گفت: ما و شما در سه دهه گذشته در خدمت زائران بودیم و هر زمان مشکلی برای زائران بوده با تلاش دو طرف حل شده است. امیدواریم درخواستهای مطرح شده نیز با تدبیر و درایت شما حل شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که به همراه رییس سازمان حج و زیارت برای نظارت بر روند ارائه خدمات به حجاج و کاروانهای ایرانی به مدینه سفر کرده است، هنگام ورود به این شهر به طور رسمی مورد استقبال معاون وزیر حج و عمره عربستان و نماینده امیر مدینه قرار گرفت و طرف ایرانی در این فرصت برخی مطالبات را یادآور شد.
به گزارش ایسنا، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پیشتر از عربستان خواسته بود کیفیت خدماتی که به زائران ایرانی ارائه میشود به پیش از قطع رابطه ایران و عربستان برگردد، همچنین مانند گذشته مراسم دعای کمیل ایرانیها در فضای بینالحرمین در شهر مدینه برگزار شود و عربستان به پرونده فاجعه منا و مطالبات بازماندگان آن رسیدگی کند.
معاون وزیر حج وعمره عربستان هم گفت: استقبال از هیأت ایرانی مایه خوشوقتی ماست و انشاءالله به نخستین زائر تا آخرین زائر خدمات قابل قبولی را تقدیم خواهیم کرد.
ایران از سال ۱۳۹۵ پس از تعرض دو مامور فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی به نشانه اعتراض، اعزام زائران ایرانی به عمره را متوقف کرد. ایران بازگشت زائران به عمره را به اجرای احکام حقوقی برای خاطیان پرونده فرودگاه جده، حفظ شأن و امنیت زائران ایرانی و بازگشایی سفارت و کنسولگریهای ایران در عربستان مشروط کرده بود که با ازسرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان و بازگشایی سفارتخانهها و کنسولگریهای دو کشور، مذاکره برای بازگشت زائران ایرانی به عمره نیز از سرگرفته شده است.
انتهای پیام
او گفت: ما تلاش میکنیم به زائران ایرانی و دیگر کشورها خدمات ارزندهای ارائه کنیم و انشاءالله بعد از حج شاهد عمره گزاران ایرانی در عربستان باشیم.
رییس سازمان حج و زیارت نیز پیش از ترک تهران درباره تصمیم ایران برای ازسرگیری عمره گفته بود: ابتدا لازم است در داخل کشور درباره عمره تصمیم گرفته شود و اگر به ما ابلاغ شود ما هم مذاکرات را انجام میدهیم.
بیجاوی، نماینده امیر مدینه و معاون وزیر حج و عمره عربستان نیز قول داد که مطالبههای مطرح شده را در نهادهای ذیربط برای تصمیمگیری مطرح کند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در ادامه این سخنان نماینده وزارت حج عربستان، تاکید کرد: درخواستهای مطرح شده، مطالبه همه زائران ایرانی است و کشور میزبان هرچقدر به این درخواستها بیشتر توجه کند در افزایش رضایتمندی زائران اثر دارد.
به گزارش ایسنا، محمد بیجاوی ـ معاون وزیر حج و عمره عربستان ـ که برای استقبال از نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و هیأت حج ایران در فرودگاه مدینه حاضر شده بود، گفت: حضور زائران ایرانی در عربستان در فضایی آرام ادامه دارد و ما به همه حجاج کشورهای اسلامی و بویژه حجاج ایرانی خدمات مطلوب ارائه خواهیم کرد.