به گزارش ایسنا، رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان با اشاره به اینکه میراث روستایی در کشور مورد غفلت واقع شده است، تاکید کرد: دایر شدن دفاتر میراث بانی روستایی بهعنوان یک طرح سراسری در همه نقاط ایران میتواند با کمک مردم مانع از بین رفتن پتانسیلهای تاریخی و گردشگری و صنایع دستی روستاها شود.
دانایی نیا اظهار کرد: مثلث توسعه پایدار را مباحث فرهنگی، داشتههای اجتماعی و ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی تشکیل میدهد که معماری و تاریخ یک شهر یا روستا تبلور نمییابد مگر اینکه حوزههای فرهنگی و اجتماعی آن قابلیت لازم را پیدا کند.
وی افزود: میراثبانی روستایی در روستاهای جوشقان مرکزی، استرک و جوشقان قالی بهزودی دایر خواهد شد، تا با مشارکت مردم و اهالی محلی از هویت تاریخی، معماری و پتانسیلهای گردشگری خود پاسداری کنند.
اولین همایش بازنمایی هویت روستایی به مدت دو روز با افتتاح نخستین دفتر میراث بانی کشور، کارگاههای آموزشی، انجام بازیهای بومی و محلی، پخت غذاهای محلی و تور طبیعت گردی در روستای پنداس از توابع بخش برزک کاشان در حال برگزاری است.
وی افزود: روستای پنداس مصداقهای لازم فرهنگی و تاریخی را دارد و انتخاب این روستا برای برگزاری این همایش که در منتهی الیه مرز جنوب غربی کاشان واقع شده است این پیام بزرگ را میدهد که روستاها قلب تپنده شهرها هستند.
دانایینیا، تصریح کرد: ایجاد دفتر میراث بانی روستایی فضایی برای علاقهمندان، دوستداران آثار تاریخی و تحصیلکردگان محلی است تا با تعامل و ارتباط مستمر با اداره میراث فرهنگی برای صیانت از داشتههای تاریخی و بومی خود تلاش کنند و با جذب گردشگران موجب رونق اقتصادی و مهاجرت معکوس به روستا شوند.
وی افزود: صادرات فرهنگی سرفصل مباحث تاریخی است که باید به جهانیان صادر شود تا این پیام را برساند که هویتهای تاریخی ایران قابل ستایش است.
ایسنا/اصفهان همزمان با همایش «بازنمایی هویت روستایی» نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور با حضور سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در روستای پنداس کاشان افتتاح شد.
دانایی نیا با تاکید بر همکاری و نقش آفرینی میراث فرهنگی، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تاکید و ایمان تمام مسئولان مبنی بر توجه به روستاها باید داشتههای این مناطق مسکونی شناسایی و شناسانده شود.
انتهای پیام
احمد دانایینیا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان، امروز(پنجشنبه، ۲۸ مهرماه)، اظهار کرد: فرآیند ثبت ملی روستای پنداس با توجه به ویژگیها و شاخصهای گردشگری، معماری و طبیعی در حال انجام است که بر این اساس نخستین دفتر میراث بانی روستایی کشور در این روستا راهاندازی شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان، تصریح کرد: اگر مسئولان به طور جدی برنامهریزی کنند روستاییها ظرفیت لازم را دارند تا با اتکا بر توانایی و قدرت خود اقتصاد شهر را تامین کنند.