عشایر ایل سنگسری 32 نوع لبنیات با شیر تولید می کنند که از آن جمله می توان به لبنیات آروش و چیکو اشاره کرد که با هدف معرفی محصولات عشایری در راستای رونق گردشگری در استان سمنان گواهی استاندارد انطباق دریافت کردند.
شهرستان مهدی شهر یا سنگسر مرکز استان مهدی شهر واقع در شمال استان سمنان خاستگاه ایل بادیه نشین سنگسری یکی از برجسته ترین عشایر دامنه های البرز است که بیش از 1500 کیلومتر را برای کوچ طی می کنند. از یایلک تا قشلاق. چنین مسافت طولانی در میان عشایر بی نظیر است و برنارد هاکارد محقق معروف اروپایی معتقد است که عشایر ایل سنگسری طولانی ترین مسیر کوچ نشینی در جهان را دارند.
نام جشن «هسل» برگرفته از اصطلاحی رایج از گویش سنگسری است که در زبان محلی در پاییز که عشایر برای جمع آوری لبنیات از مزرعه برمی گردند، گفته می شود.
علی رضا شربتدار افزود: برپایی نمایشگاه صنایع دستی شامل 80 غرفه شامل 40 غرفه مربوط به استانداری های مختلف کشور و 40 غرفه مربوط به مهدی شهر از برنامه های اصلی دومین جشنواره ملی در شهرستان مهدی شهر است. در استان سمنان
شهردار مهدیشهر گفت: در سال گذشته بیش از 25 هزار نفر در جشنواره کشوری حضور یافتند و از مراحل مختلف آن بازدید کردند و امسال پیش بینی می شود حضور دو برابر این تعداد باشد.
محمد حمیدی افزود: نمایشگاه صنایع دستی که شامل 80 غرفه و عرضه محصولات صنایع دستی از 14 استان کشور در دومین جشنواره ملی مهدیشهر است، گامی ارزشمند در جهت معرفی صنایع دستی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضا و طوایف ایل سنگسری، بادیه نشینان و مسئولان مدیریت شهری سایر استان های کشور در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره ملی برای نمایش توانمندی ها و پتانسیل بادیه نشینان حضور دارند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان در مراسم افتتاحیه این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره ملی فرصتی برای معرفی زندگی بادیه نشین و ایجاد قابلیت فروش صنایع دستی است.
جشنواره ایل سنگسر به عنوان یکی از جشنواره های مورد توجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آبان ماه ۱۳۹۷ آغاز به کار کرد.