اعتبارات دولتی مسئولیتی در قبال حفظ و احیای آثار تاریخی ندارد

در این جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی به عنوان رئیس انجمن خیرین میراث فرهنگی این استان معرفی شد و اعضای انجمن جوایز خود را دریافت کردند.

مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی ادامه داد: ما تنها از خیرین میراث فرهنگی انتظار منابع مادی نداریم، بلکه باید با تلاش این مردم در معرفی، گسترش و تبیین آثار تاریخی و فرهنگی تلاش کنیم. .

وی بیان کرد: سال گذشته از ابتدای فعالیت انجمن فعالان میراث فرهنگی، پروژه هایی در استان های ایلام، سیستان و بلوچستان برای مرمت بناهای تاریخی آسیب دیده از سیل شناسایی شد.

طبق آخرین آمار رسمی، خراسان جنوبی دارای 9 اثر جهانی، 1555 اثر ملی و 3655 اثر ثبت شده در کشور است.

منبع

وی بیان کرد: اگر به منابع دولتی نگاه کنیم، در خصوص آثار تاریخی نمی توان اقدام خاصی انجام داد، هر چند امروزه صنعت گردشگری در ایران با قابلیت های چندگانه خود از صنعت نفت و خودرو پیشی گرفته است.

مشاور معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی با تاکید بر اینکه حفاظت از میراث فرهنگی وظیفه همه آحاد و اقشار جامعه است، گفت: به همین منظور برای اولین بار در سال گذشته انجمن خیرین میراث فرهنگی تشکیل شد. سال به ابتکار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع که به صورت دستی راه اندازی شد.

وی فعالانه گفت: اکنون در بسیاری از استان ها از جمله مازندران، گلستان، کهکیلویه، بویراحمد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اصفهان، قزوین، زنجان، قم، اصفهان و امروز نمایندگی انجمن صنفی فعالان میراث فرهنگی تشکیل شده است. خراسان جنوبی هفدهمین استانی است که کار خود را آغاز کرده است.

وی بیان کرد: امید است با کمک خیرین و مشارکت و همکاری جامعه نیکوکار بتوانیم میراث فرهنگی استانداری را در تمامی زمینه ها اعم از محسوس، ناملموس، منقول و منقول حفظ، احیا و احیا کنیم. میراث. اموال غیرمنقول اعم از مادی و معنوی.

وی هدف این انجمن را حفظ، حراست و نگهداری از بناها و بناهای تاریخی در سراسر کشور اعلام کرد و افزود: ایجاد محیطی برای مشارکت خیرین و جذب سرمایه های معنوی و مادی مردم برای حفظ، مرمت و نگهداری. از دیگر اهداف این انجمن می توان به مرمت بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی و فرهنگی ثبت شده، مشارکت در تأسیس موزه ها و حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس، اموال منقول فرهنگی و تاریخی و میراث طبیعی کشور اشاره کرد.

وی پرانرژی گفت: در این زمینه خیرین 45 میلیارد ریال در استان سیستان و بلوچستان و 25 میلیارد ریال در ایلام برای مرمت و بازسازی اختصاص داده اند که شروع خوبی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فریدون عاکفی روز یکشنبه در نخستین نشست مجمع فعالان میراث فرهنگی استان افزود: یکی از دغدغه های مستمر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمبود اعتبار و بودجه دولتی است.