برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، رونمایی از چند کتاب، برگزاری جشنواره شعر راجی و همایش شعر مادری، قرائت دعای باران به زبان راجی، درختکاری، بازیهای بومی محلی، رونمایی از وبسایت راجی و ویکیدلیجان و جشنهای اعیاد شعبانیه از برنامههای شاخص این هفته بود.
ایسنا/مرکزی هفته فرهنگی دلیجان با برگزاری آئینهای سنتی و بومی محلی دلیجان و پخت آش اسفندی به پایان رسید.
به گزارش ایسنا، مردم دلیجان با پایان یافتن زمستان و در آستانه فرا رسیدن فصل بهار نسبت به پخت آش اسفندی اقدام می کردند. ترکیبات اصلی این آش که علاوه بر دلیجان در برخی دیگر شهرهای کشور نیز پخته می شود، گندم یا جو، عدس، نخود، لوبیا ( قرمز یا سفید)، خرده برنج، ماش، باقلای زرد و ریز، قلم یا پاچه گوساله است و در هر منطقه ترکیبات فرعی دلخواه نیز به آن اضافه می شود و در نواحی مختلف، بسته به ذائقه افراد آن را به صورت ترش، ترش و شیرین، تند، و معمولی مصرف میکنند.
انتهای پیام
به گزارش ایسنا، هفته فرهنگی شهرستان دلیجان که از ۱۳ اسفندماه با نواخته شدن زنگ راجی آغاز شده بود، پس از برگزاری برنامههای متعدد فرهنگی، هنری، مذهبی و اقتصادی، روز گذشته، جمعه ۱۹ اسفند به کار خود پایان داد.
مردم دلیجان در گذشته بهمراه پخت آش اسفندی، از اسفند تا ۱۳ فروردین به جشن و رقص آئینی و پایکوبی میپرداختند و از این طریق به درگاه خداوند شکرگزاری میکردند.
هفته فرهنگی دلیجان که با محوریت زبان راجی دلیجانی و به منظور پاسداشت آداب و رسوم کهن دلیجان و آشنایی نسل جوان با این فرهنگ برگزار شده بود، با برگزاری مراسم پخت آش اسفندی به پایان رسید.
این مراسم که شامگاه جمعه ۱۹ اسفند با حضور شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر دلیجان و جمعی از مردم در موزه مردمشناسی شهر دلیجان برگزار شد، با اجرای سرود راجی، موسیقی محلی، مراسم عروسی سنتی دلیجانی، دعای باران و برنامههای طنز همراه بود و با جشن سنتی شکرگزاری و پخت آش اسفندی و قرائت دعای باران به زبان راجی، به پایان رسید.
برای هنگام پختن آش اسفندی در نقاط مختلف کشور زمانهای مختلفی ذکر شده است که عبارتند از روز اسفند از ماه اسفند یا پنجم اسفندماه، اولین روز اسفندماه، یکی از روزهای نیمه اول اسفندماه و پنج روز مانده به سال نو.