مهدی مصری با تاکید بر اینکه تزریق واکسن فقط منجر به کمتر شدن بیماری می شود گفت:\xa0بزرگترین هدف کنترل کرونا نیز این است که مرگ و میر کم شود.

بروزرسانی: 03 خرداد 1404
آشپزخانه های طبخ غذای زائران خارجی در قم نیازمند نظارت دقیق است \xa0
معاون میراث فرهنگی قم همچنین با اشاره به وجود ۱۴ هزار تخت اقامتی در این استان گفت: با توجه به افزایش پذیرش دانشجویان خارجی باید به فکر زیرساخت ها و ایجاد امکان و فضای اسکان بیشتر باشیم.\xa0
وی تاکید کرد: در صورتی که زمان معینی را برای عزاداری ها داشته باشیم، هم از نظر امنیتی و هم کنترل و نظارت، عملکرد بهتری را خواهیم داشت.
معاون علوم پزشکی قم در ادامه با ذکر این نکته که اسم این کار را به هیچ وجه محدودیت و ممنوعیت نمی گذاریم، بلکه سیاستگذاری برای تامین سلامت عزاداران حسینی است گفت: ما یک سری پروتکل های بهداشتی که ضمانت اجرایی داشته باشد، را می خواهیم.
مدیر بازرسی اتاق اصناف قم نیز تصریح کرد:\xa0پیرو مصوبه هایی ابلاغ شده، راجع به تشدید و هوشمندسازی بازرسی های صنفی، نظارت های ما ادامه دارد، و اولویت کارمان نیز بررسی وضعیت پروتکل های بهداشتی در\xa0قهوه خانه ها، تالارهای پذیرایی و فسفودها است، و با حساسیت کار را پیگیری می کنیم.
وی گفت:\xa0ما تاکنون همه چالش ها را تجربه کردیم، و با تجربه ای که داریم، باید با استفاده از اختیارهای استانی، اعمال نظرهایی را داشته باشیم و سفت و سخت نیز مطالبه کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اشاره به وضعیت نارنجی کرونایی در استان گفت: برابر اطلاعات موجود، به نظر می رسد که استان طی هفته های آینده وارد وضعیت قرمز کرونایی شود، و جز نخستین استان هایی هستیم که این شرایط را تجربه می کنیم.
وی بیان کرد:\xa0دستگاه ها یکی از وظایف خود را مدیریت کرونا بدانند، و تصور نکنند که فقط وظیفه علوم پزشکی است، ما نیروی انسانی به اندازه کافی نداریم، چون\xa0حفظ جان مسلمین واجب است،\xa0تلاش ما نیز باید بیشتر باشد./
منبع
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز طی سخنانی با اشاره به تاثیر واکسیناسیون کرونا در کاهش شدت بیماری و مرگ و میر گفت:\xa0هنوز هیچ واکسنی که جلوی ابتلا به کرونا را بگیرد، ساخته نشده است.
عباس جعفری همچنین با اشاره به کاهش استفاده از ماسک در میان کسبه و اصناف گفت: به طور کلی مردم به این مساله اهمیتی نمی دهند، و طبیعتا کسبه نیز جزیی از جامعه محسوب می شوند.
نرگس جعفری یادآور شد: عزاداری ها به طور معمول زمان مشخصی ندارند و تا نیمه های شب ادامه پیدا می کنند، و برخی افراد نیز در چند مراسم حضور می یابند، که این موضوع، بالارفتن احتمال سرایت بیماری و گسترش ویروس را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: مرکز بهداشت باید بر این آشپزخانه ها نظارت داشته باشد.\xa0
\xa0مدیرگروه بهداشت محیط و سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز با اشاره به اهمیت توجه به رعایت مسائل بهداشتی در برپایی مجالس و هیات های عزاداری ماه محرم و صفر گفت: ساعت و زمان دقیق برگزاری مراسم های عزاداری باید مشخص شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی نصر روز دوشنبه در سی و سومین جلسه قرارگاه عملیاتی طرح شهید سلیمانی و کارگروه نظارت بر پروتکل های بهداشتی در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم اظهار داشت: در خیابان های آبشار و چهارمردان\xa0خانه هایی هستند که در زیرزمین ها آنها برای زائران خارجی بخصوص پاکستانی غذا طبخ می شود.
سیامک محبی افزود:\xa0طبق تجربه ایی که از پیک های قبلی کرونا داریم، ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از درگیر شدن استان، اقدام به مصوب کردن برخی محدودیت ها و ممنوعیت ها می کند.
مدیرگروه بهداشت علوم پزشکی قم همچنین یادآور شد: سال های قبل در دهه نخست ماه محرم به صورت روزانه جلسه ای در اداره کل تبلیغات اسلامی تشکیل، و گزارش نظارت های صورت گرفته بر هیات های مذهبی ارائه می شد، که این اقدام امسال نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.\xa0
رئیس علوم پزشکی قم با بیان اینکه همه دستگاه ها کمک کنند که از این موج تازه عبور کنیم گفت:\xa0با توجه به عزاداری های ماه های محرم و صفر اگر موج هفتم تا پاییز ادامه پیدا کند، ممکن است با موج هشتم یکی شود که در این فاصله مسئولیت سنگینی برای مدیریت کرونا داریم.
نظارت بر مسائل بهداشتی در مجالس و هیات های عزاداری ضروری است\xa0